Biskvit s hruškami in prelivom
Print Friendly, PDF & Email

Biskvit s hruškami in prelivom – iz smetane, cimeta in sladkorja, je povsem preprosta, a božansko dobra in sočna sladica. S peko tega peciva res nimamo veliko dela, a je kljub temu tako dobro, da se ne bo nihče ustavil le pri enem kosu.
Po želji lahko hruške zamenjamo tudi z jabolki ali kakšnim drugim sadjem, h kateremu paše omamen okus cimeta.

Biskvit s hruškami in prelivom

Pripomočki za biskvit s hruškami:

  • električni mešalnik
  • pečica
  • papir za peko
  • pekač približnih mer 30 x 20 cm

Sestavine za biskvit s hruškami:

Za pekač približnih mer 30 x 20 cm

Biskvit:

  • 250 g gladke moke
  • 170 g sladkorja
  • 3 jajca (srednje velika)
  • 1 vanilin sladkor
  • 1 pecilni prašek
  • 1 dl mleka
  • 0,4 dl olja
  • 250 g do 300 g hrušk

Preliv:

  • 600 g kisle smetane
  • 1/2 žličke cimeta
  • 100 g sladkorja
  • 1 vanilin sladkor

Postopek za biskvit s hruškami in prelivom:

Na sobno temperaturo si pripravimo sestavine, ki jih bomo potrebovali za izdelavo biskvita: jajca, moko, sladkor, vanilin sladkor, pecilni prašek, mleko in olje.

Biskvit s hruškami in prelivom

Najprej v posodo ubijemo jajca (ni potrebno ločevanje rumenjakov od beljakov), dodamo sladkor ter vanilin sladkor in stepamo vse troje 5 do 7 minut. Da dobimo enotno, spenjeno, rumenkasto maso.
V drugo posodo presejemo moko s pecilnim praškom.

Biskvit s hruškami in prelivom

Biskvit s hruškami in prelivom

Ko dobimo spenjeno jajčno – sladkorno maso, ji med stepanjem dodamo mleko ter olje, nato pa še postopoma (po žlicah) presejano moko s pecilnim praškom.
Ko je masa enotna, jo vlijemo v pekač, katerega smo prej obdali s papirjem za peko.
Hruške operemo, osušimo in po potrebi olupimo. Ter narežemo na koščke približne velikosti en centimeter.

Biskvit s hruškami in prelivom

Sedaj koščke hrušk enakomerno razporedimo po biskvitni masi ter pečemo v naprej ogreti klasični (ne ventilacijski) pečici na 180 °C, približno 35 minut.
Ker se pečice med seboj razlikujejo, zadnje minute peke vedno preverimo barvo zgornjega dela biskvita. Ko je le ta lepo zlato rjava, je biskvit s hruškami in prelivom pečen.

Biskvit s hruškami in prelivom

Sedaj zmešamo preliv iz kisle smetane, sladkorja, vanilin sladkorja in cimeta. Ter ga prelijemo po še vročem biskvitnem pecivu.

Biskvit s hruškami in prelivom

Biskvit s hruškami in prelivom

In ostane nam samo še čakanje, da se biskvit s hruškami in prelivom ohladi. Še boljše bo, če ga imamo čas dati v hladilnik vsaj za kako uro ali dve.

Biskvit s hruškami in prelivom

Nato pecivo narežemo na poljubno velike kose in ponudimo našim gostom.

Biskvit s hruškami in prelivom

Dober tek 🙂

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor