Bananin mousse
Bananin mousse je dobra in po okusu lahka sladica, ki v popoldnevih, po dobrem kosilu lepo tekne. Priprava je hitra in enostavna, tako da ga morate probati. 🙂
Bananin mousse – pripomočki:
- štedilnik
- ponev
- skleda 2x
- kuhalnica
- silikonska ali lesena lopatica za mešanje
- električni mešalnik
- skledice
- kuhinjska tehtnica
- merica za tekočine
- blender
- ožemalnik citrusov
- nož
- vžigalnik
Bananin mousse – sestavine:
- 3-4 banane
- sok 1 pomaranče
- žlička masla
- 1 dl ruma (lahko tudi druga žgana pijača)
- 2 vanilina sladkorja
- 200 g smetane za stepanje
- 1 vrečka želatine v prahu
Bananin mousse – postopek:
Banane olupimo in jih režemo na polovice, ter vzdolžno.
Na štedilnik postavimo ponev, v katero damo maslo. Ko se maslo segreje, banane položimo v ponev in jih rahlo popražimo, do zlato rjave barve, z obeh strani.
Nato čezenj prilijemo rum, ter prižgemo.
Počakamo, da rum pogori. Pazimo, da česa ne zažgemo. Ko je ogenj ugasnil, ponev odmaknemo in še vroče flambirane banane kipnemo v blender.
Dodamo še sok pomaranče, vanilin sladkor in želatino v prahu, ter vse skupaj dobro zmiksamo, v gladko kašo.
Kašo nato zlijemo v skledo, ter pustimo, da se hladi.
Med tem, v drugi skledi stepemo smetano in ko se je bananina kašica ohladila, ji na rahlo primešamo stepeno smetano.
Tako je mousse pripravljen. Napolnimo ga v skledice, katere postavimo v hladilnik za cca. eno uro. In uživamo! 😀
Nom nom in dober tek! 😉
-Balubah