Bananin kolač
Print Friendly, PDF & Email

Recept za bananin kolač pride prav, ko imamo doma zrele banane, ki jih moramo čim hitreje porabiti. Namesto, da jih vržemo stran, lahko iz njih spečemo slasten bananin kolač ali kot mu pravijo nekateri – bananin kruh. Recept ne vsebuje jajc.

bananin-kolac

Bananin kolač – pripomočki:

  • kuhinjska tehtnica
  • merilna posoda za tekočine
  • večji plitek krožnik
  • vilica
  • jedilna žlica
  • čajna žlička
  • večja skleda za mešanje
  • pekač mer 9 × 27 cm
  • pečica

Bananin kolač – sestavine:

  • 350 g zelo zrelih banan (tehtano brez olupka)
  • 60 ml (4 jedilne žlice) mandljevega mleka
  • 60 ml (4 jedilne žlice) stopljenega kokosovega olja
  • 85 g sladkorja
  • ščep mlete vanilije
  • 50 g fino mletih ovsenih kosmičev
  • 1,5 čajne žličke pecilnega praška
  • ščep soli
  • 210 g moke (gladke)

Bananin kolač – priprava:

bananin-kolacNa krožniku z vilico zmečkamo banane v kašo. Uporabimo lahko tudi blender.

bananin-kolacBananino kašo damo v večjo posodo za mešanje in ji prilijemo mandljevo mleko ter stopljeno kokosovo olje. Premešamo, da dobimo homogeno zmes.

bananin-kolacNato dodamo suhe sestavine: sladkor in mleto vanilijo, ovsene kosmiče, pecilni prašek, sol in na koncu še moko. Ko dodamo posamezno sestavino, jo vedno vmešamo v zmes, preden dodamo naslednjo sestavino.

bananin-kolacPekač, v katerem bomo pekli kolač, naoljimo. Vanj z žlico nadevamo bananino zmes in jo poravnamo. Pekač damo v predhodno ogreto pečico na 180°C (navadna pečica).  Bananin kolač pečemo 40-50 minut. Kolač je pečen, ko zgornji del postane lepe zlato-rjave barve. Ko je pečen, ga vzamemo iz pečice in 30 min pustimo, da se ohlaja v pekaču. Nato ga vzamemo iz pekača, prestavimo na mrežo in ohladimo do konca.

bananin-kolacUživajte v okusih!

Ocena:
Skupaj: 0 Povprečno: 0]

Dodaj odgovor