Govedina z bučnim oljem
Ko kuhamo govejo juho nam vedno ostane kakšen kos govedine, ki ga naslednji dan nihče več ne mara. Ostanke kuhane govedine lahko hitro in enostavno spremenimo v slastno solato. Potrebujemo le malo mesa, najljubšo zelenjavo, kis in aromatično bučno olje.
Govedina z bučnim oljem – pripomočki:
- nož in deska za rezanje
- skleda
- vilice
- ribežen
Govedina z bučnim oljem – sestavine:
za 2 osebi
- 3 kosi kuhane govedine
- 2 trdo kuhani jajci
- 1 manjši korenček
- 2 paradižnika
- 3 kisle kumarice
- 1 čebula
- bučno olje
- kis
- sol
Govedina z bučnim oljem – postopek:
Ohlajeno kuhano govedino narežemo na kocke in jo damo v skledo.
Na manjše kose narežemo tudi kuhani jajci, kisle kumarice, paradižnik in čebulo. Korenček očistimo in nastrgamo. Po želji lahko dodamo tudi drugo zelenjavo. Vse dodamo v skledo h govedini.
Solato začinimo s soljo ter kisom in bučnim oljem. Dobro premešamo. Ponudimo s kruhom.
Naj vam tekne!