Zdrava in hitro pripravljena korenčkova juha
Print Friendly, PDF & Email

Korenčkova juha je povsem nezahtevna jed, ki jo boste pripravili zelo hitro in preprosto, z malo sestavin, vseeno pa je izredno okusna, polnega okusa in mehke teksture. Korenčkova juha je jed, ki jo imajo radi prav vsi – mladi in stari, saj je korenček tisti, ki jo naredi sladko.

Zdrava in hitro pripravljena korenčkova juha
Kaj potrebujemo za korenčkovo juho?

  • kozico
  • palični mešalnik ali sekljalnik

Sestavine za korenčkovo juho:

  • olivno olje
  • 1 srednje velika rdeča čebula
  • 3 večja korenčka
  • 1 vejico zelene
  • ščepec soli in popra
  • 3 dl vode
  • smetano za kuhanje
  • žličko kisle smetane

Postopek priprave korenčkove juhe:

V kozici segrejemo olje in nanj stresemo nasekljano čebulo.

Zdrava in hitro pripravljena korenčkova juha

Čebulo kratek čas pražimo in ji nato dodamo na kolobarje narezan korenček.

Zdrava in hitro pripravljena korenčkova juha

Premešamo in še 5 minut pražimo ob nenehnem mešanju, da se nam ne prismodi. Potem dolijemo vodo in nasekljano zeleno ter kuhamo okrog 20 minut oz. dokler korenček ne omehča.

Zdrava in hitro pripravljena korenčkova juha

Ko je korenček kuhan, vse skupaj pretlačimo s paličnim mešalnikom ali v sekljalniku oziroma t. i. blenderju, da dobimo gladko zmes.

Zdrava in hitro pripravljena korenčkova juha

Gladko zmes vrnemo nazaj v kozico, ji dodamo ščepec soli in popra, po želji lahko še kakšno drugo začimbo, 100 ml smetane za kuhanje in premešamo. Na zmernem ognju na hitro pokuhamo. Lahko ji dodamo še malo nasekljane vejice zelene.

Zdrava in hitro pripravljena korenčkova juhaNaša nadvse okusna in zdrava korenčkova juha je pripravljena tako hitro, kot bi mignil. Serviramo jo v krožnike in ji dodamo žličko kisle smetane. Njene omamne dišave nas kar kličejo k temu, da se jo poskusi. Pa dober tek!

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4.5]

Sanjica

Sem jezikoslovka, pedagoginja in Imam več različnih hobijev -- rada berem, vrtnarim, poslušam glasbo. V življenju mi zelo veliko pomenijo živali, zato prostovoljno pomagam zapuščenim ter zanemarjenim psom in mačkam. Sem tudi ponosna lastnica čudovitega kužka Makija, mucka Mukija, ptičjega pajka in zlatih ribic. Za vsem ne zaostaja niti ljubezen do kuhanja, saj se tako sproščam. Pri tem uporabljam čim bolj domače sestavine (po možnosti iz lastnega vrta) in čim manj aditivov. Obožujem zelišča, ki jih tudi skrbno vzgajam, in menim, da so ravno ona tista, ki dajo jedem piko na i.

Dodaj odgovor