Zdrava in hitro pripravljena korenčkova juha
Korenčkova juha je povsem nezahtevna jed, ki jo boste pripravili zelo hitro in preprosto, z malo sestavin, vseeno pa je izredno okusna, polnega okusa in mehke teksture. Korenčkova juha je jed, ki jo imajo radi prav vsi – mladi in stari, saj je korenček tisti, ki jo naredi sladko.

Kaj potrebujemo za korenčkovo juho?
- kozico
- palični mešalnik ali sekljalnik
Sestavine za korenčkovo juho:
- olivno olje
- 1 srednje velika rdeča čebula
- 3 večja korenčka
- 1 vejico zelene
- ščepec soli in popra
- 3 dl vode
- smetano za kuhanje
- žličko kisle smetane
Postopek priprave korenčkove juhe:
V kozici segrejemo olje in nanj stresemo nasekljano čebulo.
Čebulo kratek čas pražimo in ji nato dodamo na kolobarje narezan korenček.
Premešamo in še 5 minut pražimo ob nenehnem mešanju, da se nam ne prismodi. Potem dolijemo vodo in nasekljano zeleno ter kuhamo okrog 20 minut oz. dokler korenček ne omehča.
Ko je korenček kuhan, vse skupaj pretlačimo s paličnim mešalnikom ali v sekljalniku oziroma t. i. blenderju, da dobimo gladko zmes.
Gladko zmes vrnemo nazaj v kozico, ji dodamo ščepec soli in popra, po želji lahko še kakšno drugo začimbo, 100 ml smetane za kuhanje in premešamo. Na zmernem ognju na hitro pokuhamo. Lahko ji dodamo še malo nasekljane vejice zelene.
Naša nadvse okusna in zdrava korenčkova juha je pripravljena tako hitro, kot bi mignil. Serviramo jo v krožnike in ji dodamo žličko kisle smetane. Njene omamne dišave nas kar kličejo k temu, da se jo poskusi. Pa dober tek!