Slastna kremna juha iz bučk
Print Friendly, PDF & Email

Slastna kremna juha iz bučk je pripravljena iz bučk, sladke smetane in začimb. Preprosta, hitro in enostavno pripravljena ter neverjetno okusna juha.

slastna-kremna-juha-iz-buck Slastna kremna juha iz bučk – pripomočki:

  • deska za rezanje
  • nož
  • kuhinjska tehtnica
  • stiskač za česen
  • kozica s pokrovko
  • kuhalnica
  • blender ali palični mešalnik

Slastna kremna juha iz bučk – sestavine:

(za 2 osebi)

  • 500 g bučk
  • strok česna
  • olje
  • 0,5 čajne žličke suhe bazilike
  • 0,5 čajne žličke suhega timijana
  • 2-3 dl zelenjavne jušne osnove (ali vode + zelenjavna jušna kocka)
  • 2 dl ovsene ali sojine smetane za kuhanje
  • sol (po potrebi in okusu)
  • poper po okusu

Slastna kremna juha iz bučk – priprava:

Bučko operemo in narežemo na kose. Česen olupimo in stisnemo s stiskačem za česen oz. z nožem drobno nasekljamo. Pripravimo in odmerimo tudi zelenjavno jušno osnovo (oz. vodo, ki smo ji dodali suho zelenjavno jušno osnovo) ter smetano za kuhanje.slastna-kremna-juha-iz-buckV kozici segrejemo malo olja. Na segreto olje damo bučke in česen ter malo popražimo (1 minuto). Prilijemo zelenjavno jušno osnovo oz. vodo z dodano suho jušno osnovo. Nato prilijemo še ovseno/sojino smetano za kuhanje. slastna-kremna-juha-iz-buckVse skupaj pokrijemo in počakamo, da zavre. Nato zmanjšamo ogenj in kuhamo 5-10 minut, dokler se bučke ne zmehčajo (odvisno, na kako debele kose smo narezali bučko). Narezane tako, kot je razvidno iz fotografij v tem prispevku, se skuhajo v 5-ih minutah. Ko so bučke zmehčane, dodamo suho baziliko in suh timijan ter pokuhamo še 1 minuto. Po potrebi juho še dosolimo ter, če želimo, tudi popopramo. slastna-kremna-juha-iz-buckKuhane bučke skupaj s tekočino prelijemo v blender in zmiksamo v gladko, kremasto juho. Namesto blenderja lahko uporabimo tudi palični mešalnik. Če se nam zdi juha pregosta, jo lahko razredčimo z malo zelenjavne jušne osnove.

slastna-kremna-juha-iz-buckČe smo skuhali več juhe, kot smo je uspeli pojesti, jo shranimo v hladilnik, kjer bo brez problema počakala dan ali dva.

Uživajte v okusih!

Ocena:
Skupaj: 10 Povprečno: 4.8]

Dodaj odgovor