Slastna kremna juha iz bučk
Slastna kremna juha iz bučk je pripravljena iz bučk, sladke smetane in začimb. Preprosta, hitro in enostavno pripravljena ter neverjetno okusna juha.
Slastna kremna juha iz bučk – pripomočki:
- deska za rezanje
- nož
- kuhinjska tehtnica
- stiskač za česen
- kozica s pokrovko
- kuhalnica
- blender ali palični mešalnik
Slastna kremna juha iz bučk – sestavine:
(za 2 osebi)
- 500 g bučk
- strok česna
- olje
- 0,5 čajne žličke suhe bazilike
- 0,5 čajne žličke suhega timijana
- 2-3 dl zelenjavne jušne osnove (ali vode + zelenjavna jušna kocka)
- 2 dl ovsene ali sojine smetane za kuhanje
- sol (po potrebi in okusu)
- poper po okusu
Slastna kremna juha iz bučk – priprava:
Bučko operemo in narežemo na kose. Česen olupimo in stisnemo s stiskačem za česen oz. z nožem drobno nasekljamo. Pripravimo in odmerimo tudi zelenjavno jušno osnovo (oz. vodo, ki smo ji dodali suho zelenjavno jušno osnovo) ter smetano za kuhanje.V kozici segrejemo malo olja. Na segreto olje damo bučke in česen ter malo popražimo (1 minuto). Prilijemo zelenjavno jušno osnovo oz. vodo z dodano suho jušno osnovo. Nato prilijemo še ovseno/sojino smetano za kuhanje. Vse skupaj pokrijemo in počakamo, da zavre. Nato zmanjšamo ogenj in kuhamo 5-10 minut, dokler se bučke ne zmehčajo (odvisno, na kako debele kose smo narezali bučko). Narezane tako, kot je razvidno iz fotografij v tem prispevku, se skuhajo v 5-ih minutah. Ko so bučke zmehčane, dodamo suho baziliko in suh timijan ter pokuhamo še 1 minuto. Po potrebi juho še dosolimo ter, če želimo, tudi popopramo. Kuhane bučke skupaj s tekočino prelijemo v blender in zmiksamo v gladko, kremasto juho. Namesto blenderja lahko uporabimo tudi palični mešalnik. Če se nam zdi juha pregosta, jo lahko razredčimo z malo zelenjavne jušne osnove.
Če smo skuhali več juhe, kot smo je uspeli pojesti, jo shranimo v hladilnik, kjer bo brez problema počakala dan ali dva.
Uživajte v okusih!