Sladka bučna juha s semeni
Print Friendly, PDF & Email

Izkoristimo jih tudi v kuhinji in si pripravimo preprosto toplo juhico, ki nas bo pogrela. Osebno obožujem vse zelenjavne juhe, toda sladka bučna juha s semeni je moja najljubša juha. In kar je najbolj zanimivo – za njeno pripravo potrebujete le kak manjši kos buče, tako da je z več vidikov zares hvaležna. Poskusite!

Sladka bučna juha s semeni

Pripomočki za sladko bučno juho:

  • kozica
  • deska za rezanje
  • kuhalnica
  • nož
  • palični mešalnik

Sestavine za sladko bučno juho:

  • 250 do 300 g buče (najbolje hokaido, lahko pa tudi kakšne druge)
  • manjša čebula
  • 3 do 4 dl vode
  • ščepec soli, popra
  • olivno olje
  • peteršilj
  • 80 ml kisle smetane
  • čajna žlička bučnega olja
  • bučna semena

Postopek za sladko bučno juho:

Čebulo sesekljamo in na hitro prepražimo. Nato dodamo bučo, ki smo jo predhodno narezali na srednje velike kose.

Sladka bučna juha s semeniS kuhalnico premešamo in oboje pražimo nekaj minut. Potem zalijemo z vodo in kuhamo približno 15 minut, da buča omehča.

Sladka bučna juha s semeni

Kuhano bučo skupaj s tekočino pretlačimo s pomočjo paličnega mešalnika.

Sladka bučna juha s semeniEnotno zmes vrnemo nazaj na ogenj, dodamo 70 ml kisle smetane, ščepec popra in soli, premešamo in kuhamo še par minut, da se okusi prepojijo. Ne kuhajte predolgo, ker boste s tem po nepotrebnem uničevali vitamine. Juho postrezite v krožnike, na vrhu dodajte bučna semena, žličko bučnega olja in preostalih 10 ml kisle smetane. Sladka bučna juha s semeni je pripravljena in že čaka, da vas pogreje.

Sladka bučna juha s semeniDober tek!

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4]

Sanjica

Sem jezikoslovka, pedagoginja in Imam več različnih hobijev -- rada berem, vrtnarim, poslušam glasbo. V življenju mi zelo veliko pomenijo živali, zato prostovoljno pomagam zapuščenim ter zanemarjenim psom in mačkam. Sem tudi ponosna lastnica čudovitega kužka Makija, mucka Mukija, ptičjega pajka in zlatih ribic. Za vsem ne zaostaja niti ljubezen do kuhanja, saj se tako sproščam. Pri tem uporabljam čim bolj domače sestavine (po možnosti iz lastnega vrta) in čim manj aditivov. Obožujem zelišča, ki jih tudi skrbno vzgajam, in menim, da so ravno ona tista, ki dajo jedem piko na i.

Dodaj odgovor