Sadna juha za vroče dni
Tudi v vročih dneh lahko pojemo juho, sploh če je to sadna juha in povrhu vsega še osvežilno hladna.
Sadna juha – pripomočki:
- deska in nož za rezanje
- Palični mešalnik ali mikser
- cedilo
- lonec za kuhanje
Sadna juha – sestavine:
(za 4 osebe)
- 1 dag jedilnega škroba
- 0,5 kg svežega sadja (banane, pomaranča in melona)
- belo vino
- 4 dag sladkorja
- cca 1 l tekočine
Čas priprave: 1/2 ure in ohlajanje.
Sadna juha – postopek:
Sadje očistimo, narežemo na kocke in zmiksamo.
V vrelo vodo zakuhamo podmet iz škroba, ter dobro prevremo, nato dodamo sadje dodamo zakuhanem podmetu. V primeru da uporabljate kakšno kislo sadje, ga po okusu sladkamo. Juho nalijemo v krožnike, lahko tudi v kozarce, in jo ohladimo. Pred serviranjem ji lahko dodamo ledeno kocko in obvezno po vrhu sadni konkase – na kocke narezano sadje, ki smo ga v juhi zmiksali. Tako bodo gostje vedeli, kaj je v juhi. Dekoriramo z lističi mete.
Serviramo hladno in dober tek!
Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 3]