Sadna juha za vroče dni
Print Friendly, PDF & Email

Tudi v vročih dneh lahko pojemo juho, sploh če je to sadna juha in povrhu vsega še osvežilno hladna.

Sadna hladna juha za vroče dni

Sadna juha – pripomočki:

  • deska in nož za rezanje
  • Palični mešalnik ali mikser
  • cedilo
  • lonec za kuhanje

Sadna juha za vroče dniSadna juha – sestavine:

(za 4 osebe)

  • 1 dag jedilnega škroba
  • 0,5 kg svežega sadja (banane, pomaranča in melona)
  • belo vino
  • 4 dag sladkorja
  • cca 1 l tekočine

Čas priprave: 1/2 ure in ohlajanje.

Sadna juha – postopek:

Sadje očistimo, narežemo na kocke in zmiksamo.

sadnajuhasadjeočiščeno

V vrelo vodo zakuhamo podmet iz škroba, ter dobro prevremo, nato dodamo sadje dodamo zakuhanem podmetu. V primeru da uporabljate kakšno kislo sadje, ga po okusu sladkamo. Juho nalijemo v krožnike, lahko tudi v kozarce, in jo ohladimo. Pred serviranjem ji lahko dodamo ledeno kocko in obvezno po vrhu sadni konkase – na kocke narezano sadje, ki smo ga v juhi zmiksali. Tako bodo gostje vedeli, kaj je v juhi.  Dekoriramo z lističi mete.

sadnajuhaserv

Serviramo hladno in dober tek!

Ocena:
Skupaj: 0 Povprečno: 0]

Dodaj odgovor