Preprosta, najboljša zelena juha iz čemaža
Zelena rastlina, ki je zadnje čase postala hit pomladi. Čemaz ali divji česen je postal zelo priljubljen v kulinariki. Nimate ideje kako bi ga še lahko uporabili v jedi? Predstavljam Vam recept za okusno juho. To je juha iz čemaža.
Juha iz čemaža – pripomočki:
- lonec
- kuhalnica
- nož
- rezalna deska
- cedilo
Juha iz čemaža – sestavine:
(za 4 osebe)
- 60 dag krompirja
- 4 pesti čemaževih listov
- žlička soli
- žlička vegete
- poper
- velika žlica olivnega olja
Juha iz čemaža – postopek:
Krompir olupimo in ga narežemo na kocke.
Krompir kuhamo 5 minut. Med tem si pripravimo sveže nabran čemaž, ki ga oparimo z vročo vodo in ga narežemo na manjše koščke.
Ko je krompir nekoliko kuhan, mu dodamo na koščke narezan čemaž. Vse skupaj premešamo, posolimo, popramo in kuhamo, da se krompir skuha do konca.
Ko je juha skuhana, jo s paličnim mešalnikom nekoliko zgostimo. Juho lahko v celoti spasiramo ali pustimo koščke. Na koncu dodamo veliko žlico olivnega olja in jo primešamo v juho.
Juha je pripravljena za postrežbo. Postrežemo jo takoj, saj čemaž izgubi svoje učinkovine. K juhi lahko postrežemo rezino kruha. Okus juhe lahko izboljšamo z žlico kisle smetane.
Dober tek!