Porova juha s cvetačo
Print Friendly, PDF & Email

Porova juha s cvetačo je odličnega okusa, poleg tega pa je tudi njena priprava nadvse enostavna.

porova-juha-s-cvetačo-7

Porova juha s cvetačo – pripomočki:

  • posoda za kuhanje
  • kuhalnica
  • palični mešalnik
  • tehtnica
  • kuhinjska ura
  • cedilo
  • plastična skleda
  • deska za rezanje in nož

Porova juha s cvetačo – sestavine

Za 3-4 osebe

  • 350 gramov pora
  • 150–180 gramov cvetače
  • 3–4 manjši krompirji
  • 2 litra vode
  • 2 žlici masla
  • sol
  • poper
  • muškatni orešček
  • peteršilj (najbolje svež, a lahko tudi suh)
  • 2 žlici kisle smetane (po želji)

 Porova juha s cvetačo – postopek:

Najprej olupimo in na kose razrežemo krompir. Prav tako očistimo in na manjše kose razdelimo cvetačo. Cvetačo in krompir stresemo v posodo za kuhanje, zalijemo z vodo, solimo in počakamo, da zavre. Ko zavre, zmanjšamo ogenj in kuhamo nekje 20 minut.

Por očistimo in narežemo.

Ko sta cvetača in krompir kuhana, ju precedimo. Vodo, v kateri se je kuhala zelenjava pustimo, saj jo bomo porabili za porovo juho s cvetačo. Najbolje bo, da jo ujamemo v večjo plastično posodo.

Nato do suhega obrišemo posodo, v kateri se je kuhala zelenjava. Vanjo damo dve žlici masla, pustimo, da se stopi in nato na maslu popražimo pripravljen por za porovo juho s cvetačo. Poru dodamo še peteršilj, premešamo in na zmanjšanem ognju dušimo 10 minut.

Por na maslu dušimo 10 minut.

Dušen por prelijemo z vodo, ki smo jo shranili, dodamo še kuhano cvetačo in krompir. Porovo juho s cvetačo začinite po okusu – solite, popoprajte in dodajte muškatni orešček.

Premešajte in porovo juho s cvetačo zmiksajte s pomočjo paličnega mešalnika. Še enkrat zavrite in odstavite s štedilnika.

S pomočjo paličnega mešalnika zmiksamo sestavine v kremno porovo juho s cvetačo.

Tako, porova juha s cvetačo je gotova. Po želji, ji lahko tik pred serviranjem dodate še 2 jedilni žlici kisle smetane in premešajte.

Pa dober tek!

Ocena:
Skupaj: 8 Povprečno: 4.9]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor