Paradižnikova juha
Print Friendly, PDF & Email

Paradižnikova juha, pripravljena po tem receptu, ima še posebej intenziven okus, saj paradižnike najprej popečemo. To da juhi prav posebno noto. Postrežemo jo lahko pred glavno jedjo ali pa kot samostojno jed. Poleg se lepo priležejo hrustljavo zapečeni kruhki.

Pripomočki za paradižnikovo juho:

  • nož
  • peki papir
  • pekač
  • blender ali palični mešalnik
  • lonec
  • kuhalnica

Sestavine za 4 krožnike paradižnikove juhe:

  • 1,5 kg paradižnikov
  • 1 večja čebula
  • olivno olje
  • 0,5 l jušne osnove
  • sol, poper, česen v prahu, peteršilj, bazilika, origano

Postopek priprave paradižnikove juhe:

Pečico segrejemo na  200°C (običajno).

Pekač obložimo s peki papirjem. Paradižnik narežemo na srednje velike kose. Prav tako tudi čebulo. Paradižnik in čebulo razporedimo po peki papirju, posolimo in popopramo. Prelijemo z nekaj kapljicami olivnega olja.

Pekač potisnemo v pečico in pečemo 40 minut.

Ko so paradižniki pečeni jih preložimo v blender. Dodamo česen v prahu, origano, peteršilj in baziliko. Zmiksamo v gladko zmes. Namesto blenderja lahko uporabimo tudi palični mešalnik.

Zmiksane paradižnike prelijemo v lonec in dodamo jušno osnovo. Počasi segrejemo, da zavre in kuhamo na srednjem ognju še 10 minut. Po potrebi lahko sedaj juho še začinimo.

Tako je naša paradižnikova juha pripravljena.

Dober tek. 🙂

Ocena:
Skupaj: 6 Povprečno: 4.3]

Dodaj odgovor