Paprikina juha
Print Friendly, PDF & Email

Paprikina juha je okusna juha, ki pogreje in nasiti. Priprava je enostavna in nam ne bo vzela veliko časa, poleg tega pa zanjo ne potrebujemo veliko sestavin. Je odličen uvod v kosilo, lahko pa si jo privoščimo tudi kot samostojno jed za večerjo.

paprikina-juha-4 (1)

 

Paprikina juha – pripomočki:

  • lonec
  • kuhalnica
  • deska za rezanje
  • nož
  • palični mešalnik
  • žlica

Paprikina juha – sestavine:

Za 2 do 3 osebe:

  • 1 velika rdeča paprika
  • polovica večje čebule
  • 6 dl vode
  • olje
  • 1 žlica kisle smetane
  • sol, poper
  • bazilika
  • noževa konica rdeče paprike ali čilija v prahu

Paprikina juha – postopek:

Najprej narežemo čebulo na tanke rezine in papriko na majhne koščke. Po želji pustimo kakšnih 5 večjih koščkov paprike. Na olju prepražimo čebulo, da se razpusti in postekleni. Dodamo vso papriko (tudi tiste večje kose) in pražimo kakšnih 5 minut.

paprikina-juha-1

Nato vse skupaj zalijemo z vodo, solimo in popramo ter zavremo in na nizkem ognju kuhamo še dobrih 10 minut.

paprikina-juha-2

Potem iz juhe poberemo večje kose paprike in jih odložimo na stran. Juho pa zmiksamo s paličnim mešalnikom.

paprikina-juha-3

Nato večje kose paprike vrnemo v juho, dodamo še žlico kisle smetane, čili oz. papriko v prahu in baziliko po okusu. Dobro premešamo in juho že lahko serviramo.

paprikina-juha-4 (2)

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 7 Povprečno: 4.1]

Manca Rudolf

Hej! Sem Manca Rudolf, avtorica kulinaričnega bloga Rudolfova malca (http://www.rudolfovamalca.com/), kamor objavljam recepte, priporočila in druga (kulinarična) doživetja. Sem zagovornica sezonske, lokalne, doma pridelane hrane. Rada imam preproste recepte, hkrati pa se izogibam uporabe vnaprej pripravljenih polizdelkov – raje čim več pripravim sama. Sem tudi ljubiteljica glasbe, zborovskega petja, slovenskih narečij, dobrih knjig, francoskega jezika, našega planeta, (ročno izdelanega) nakita, prikupnih kuharskih pripomočkov in dobre hrane.

Dodaj odgovor