Okusna koromačeva juha
Print Friendly, PDF & Email

Koromač je živilo, ki ga bolj redko uporabljamo in mu s tem delamo krivico. Zakaj? Ker je zelo zdrav, obenem pa izredno okusen, zlasti v tej juhici, ki bo navdušila tudi izbrične jedce.
Okusna koromaceva juha

Okusna koromačeva juha – pripomoček za pripravo:

  • palični mešalnik

Okusna koromačeva juha – sestavine:

Za 2 do 3 osebe:

  • 200 g gomolja koromača
  • vejica koromača
  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • 2 korenčka
  • 100 g gomolja zelene
  • dve žlici oljčnega olja
  • začimbe: ščepec soli in popra, čajna žlička začimbne mešanice in čajna žlička sladke mlete rdeče paprike
  • 2 do 3 jušne žlice kisle smetane
  • 600 ml vode ali jušne osnove
  • lovorjev list

Okusna koromačeva juha – postopek priprave:

Čebulo, zeleno, gomolj koromača in korenje narežemo na večje kose in na hitro popečemo na močnejšem ognju v kozici, ki smo jo predhodno naoljili. Mešamo nekaj minut, da nam se ne prismodi. Dodamo tudi česen, pol vejice koromača in lovorjev list.

Okusna koromaceva juha

Dodamo začimbe in na hitro premešamo.

Okusna koromaceva juha

Prilijemo vodo ali jušno osnovo, zmanjšamo ogenj in pokrito kuhamo približno 20 do 30 minut oziroma dokler zelenjava ne omehča.

 

Okusna koromaceva juha

Ko zelenjava omehča, jo pretlačimo s paličnim mešalnikom, postrežemo v globokih krožnikih. Na sredino vsakega krožnika damo žlico kisle smetane in krožnik diskretno okrasimo s koščkom vejice koromača. Koromačeva juha, pripravljena na ta način, je tako enostavna, vendar zelo zdrava in okusna. Dober tek!

Okusna koromaceva juha

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.3]

Sanjica

Sem jezikoslovka, pedagoginja in Imam več različnih hobijev -- rada berem, vrtnarim, poslušam glasbo. V življenju mi zelo veliko pomenijo živali, zato prostovoljno pomagam zapuščenim ter zanemarjenim psom in mačkam. Sem tudi ponosna lastnica čudovitega kužka Makija, mucka Mukija, ptičjega pajka in zlatih ribic. Za vsem ne zaostaja niti ljubezen do kuhanja, saj se tako sproščam. Pri tem uporabljam čim bolj domače sestavine (po možnosti iz lastnega vrta) in čim manj aditivov. Obožujem zelišča, ki jih tudi skrbno vzgajam, in menim, da so ravno ona tista, ki dajo jedem piko na i.

Dodaj odgovor