Nostalgična juha s stročjim fižolom
Print Friendly, PDF & Email

Juha s stročjim fižolom je nostalgična predvsem zaradi šetraja, ki se odlično poda k stročjemu fižolu in brez njega juha s stročjim fižolom izgubi nostalgičnost.

nostalgicna juha s strocjim fizolom (1)

 Pripomočki za juho s stročjim fižolom:

  • posoda za kuhanje
  • rezalna deska
  • nož
  • čajna žlička
  • ponev
  • kuhališče

Sestavine juhe s stročjim fižolom:

  • 400 g stročjega fižola
  • 150 g krompirja
  • 100 g korenčka
  • 100 g lisičk
  • 5 jedilnih žlic olivnega olja
  • žlica pirine moke
  • šopek drobnjaka
  • šopek bazilike
  • šopek peteršilja
  • 2 vejici šetraja
  • dve čajni žlički soli
  • 2 češnjeva paradižnika
  • 1 čajna žlička paradižnikove mezge

Postopek priprave juhe s stročjim fižolom:

Očiščene lisičke 4 minute pražimo na dveh žlicah olivnega olja.

nostalgicna juha s strocjim fizolom (2)

Dodamo na kolute narezan korenček.

nostalgicna juha s strocjim fizolom (3)

Po treh minutah dodamo stročji fižol, krompir, češnjeva paradižnika in sol ter zalijemo z vodo, da pokrije vse sestavine v loncu ter vse skupaj kuhamo 15 minut.

nostalgicna juha s strocjim fizolom (4)

Dodamo celi vejici šetraja.

nostalgicna juha s strocjim fizolom (5)

Dodamo še narezana zelišča (baziliko, drobnjak in peteršilj).

nostalgicna juha s strocjim fizolom (6)

Pripravimo prežganje tako da v ponvi na treh žlicah olivnega olja rahlo popražimo pirino moko ter primešamo še paradižnikovo mezgo in vse skupaj postrgamo v lonec, kjer kuhamo juho.

nostalgicna juha s strocjim fizolom (7)

Kuhamo še 15 minut.

nostalgicna juha s strocjim fizolom (8)

Juho postrežemo v starinskih krožnikih, da na nam bo pričarala stare nostalgične čase.

nostalgicna juha s strocjim fizolom (končna)
Upam, da vas žlica prežganja ne bo odvrnila od priprave te odlične nostalgične juhe s stročjim fižolom, saj žlica prežganja resnično izboljša okus.
Količino uporabljene zelenjave lahko tudi poljubno prilagajate, a nikakor ne pozabite dodati šetraja.

Naj vam tekne!

Ocena:
Skupaj: 12 Povprečno: 4.5]

Dodaj odgovor