Nostalgična juha s stročjim fižolom
Juha s stročjim fižolom je nostalgična predvsem zaradi šetraja, ki se odlično poda k stročjemu fižolu in brez njega juha s stročjim fižolom izgubi nostalgičnost.
Pripomočki za juho s stročjim fižolom:
- posoda za kuhanje
- rezalna deska
- nož
- čajna žlička
- ponev
- kuhališče
Sestavine juhe s stročjim fižolom:
- 400 g stročjega fižola
- 150 g krompirja
- 100 g korenčka
- 100 g lisičk
- 5 jedilnih žlic olivnega olja
- žlica pirine moke
- šopek drobnjaka
- šopek bazilike
- šopek peteršilja
- 2 vejici šetraja
- dve čajni žlički soli
- 2 češnjeva paradižnika
- 1 čajna žlička paradižnikove mezge
Postopek priprave juhe s stročjim fižolom:
Očiščene lisičke 4 minute pražimo na dveh žlicah olivnega olja.
Dodamo na kolute narezan korenček.
Po treh minutah dodamo stročji fižol, krompir, češnjeva paradižnika in sol ter zalijemo z vodo, da pokrije vse sestavine v loncu ter vse skupaj kuhamo 15 minut.
Dodamo celi vejici šetraja.
Dodamo še narezana zelišča (baziliko, drobnjak in peteršilj).
Pripravimo prežganje tako da v ponvi na treh žlicah olivnega olja rahlo popražimo pirino moko ter primešamo še paradižnikovo mezgo in vse skupaj postrgamo v lonec, kjer kuhamo juho.
Kuhamo še 15 minut.
Juho postrežemo v starinskih krožnikih, da na nam bo pričarala stare nostalgične čase.
Upam, da vas žlica prežganja ne bo odvrnila od priprave te odlične nostalgične juhe s stročjim fižolom, saj žlica prežganja resnično izboljša okus.
Količino uporabljene zelenjave lahko tudi poljubno prilagajate, a nikakor ne pozabite dodati šetraja.
Naj vam tekne!