Kumarična kremna juha
Kumarična kremna juha je prava osvežitev za poletne dni. Ko imamo na vrtu veliko kumaric in ko ne vemo več kako bi jih lahko še pripravili. Kumarična kremna juha je odlična pravkar pripravljena, lahko pa jo okušamo tudi, ko je mrzla. Poskusite.
Kumarična juha – pripomočki:
- lonec
- kuhalnica
- palični mešalnik
- zajemalka
- lupilec
- manjša kozica
Kumarična juha – sestavine:
(za 4 osebe za predjed)
- 2 srednje veliki kumarici
- 1 srednje velika čebula ali več manjših šalotk (cca. 6 kos)
- sol, poper, olivno olje
- 0,4 l juhe (lahko tudi goveja kocka)
- 0,1 l vode
- navaden jogurt
- po želji: nasekljan sveži koromač
Kumarična juha – postopek:
Najprej sesekljamo čebulo in jo popražimo cca. 5 min na olju ter v manjši kozici pripravimo oz. segrejemo juho.
Medtem, ko se čebula praži, olupimo kumarice ter jih narežemo na manjše kocke, dodamo čebuli in vse skupaj popražimo še cca. 3 min.
Nato zalijemo z juho in vodo (po želji dodamo še koromač). Kuhamo cca. 15 – 20 min. Ko je skuhano, zmiksamo s paličnim mešalnikom, posolimo in popopramo po okusu.
Juho lahko pojemo še vročo ali pa počakamo, da se ohladi in ji dodamo še žlico navadnega jogurta.
Dober tek!