Kumarična kremna juha
Print Friendly, PDF & Email

Kumarična kremna juha je prava osvežitev za poletne dni. Ko imamo na vrtu veliko kumaric in ko ne vemo več kako bi jih lahko še pripravili. Kumarična kremna juha je odlična pravkar pripravljena, lahko pa jo okušamo tudi, ko je mrzla. Poskusite.

Kumarična kremna juha
Kumarična juha – pripomočki:

  • lonec
  • kuhalnica
  • palični mešalnik
  • zajemalka
  • lupilec
  • manjša kozica

Kumarična juha – sestavine:

DSCF3866(za 4 osebe za predjed)

  • 2 srednje veliki kumarici
  • 1 srednje velika čebula ali več manjših šalotk (cca. 6 kos)
  • sol, poper, olivno olje
  • 0,4 l juhe (lahko tudi goveja kocka)
  • 0,1 l vode
  • navaden jogurt
  • po želji: nasekljan sveži koromač

Kumarična juha – postopek:

Najprej sesekljamo čebulo in jo popražimo cca. 5 min na olju ter v manjši kozici pripravimo oz. segrejemo juho.

Kumarična kremna juha

Medtem, ko se čebula praži, olupimo kumarice ter jih narežemo na manjše kocke, dodamo čebuli in vse skupaj popražimo še cca. 3 min.

Kumarična kremna juha

Nato zalijemo z juho in vodo (po želji dodamo še koromač). Kuhamo cca. 15 – 20 min. Ko je skuhano, zmiksamo s paličnim mešalnikom, posolimo in popopramo po okusu.

Kumarična kremna juha

Kumarična kremna juha

Juho lahko pojemo še vročo ali pa počakamo, da se ohladi in ji dodamo še žlico navadnega jogurta.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 10 Povprečno: 4]

Dodaj odgovor