Kremna juha iz sladkega komarčka
Lahka, dietna juha, ki jo pripravimo v petih minutah! Sladki komarček je zelo aromatičen, zato dodatne začimbe niso potrebne.
Za sladki komarček se pogosto uporablja izraz koromač, ki je sorodna rastlina, vendar je koromač predvsem začimba, sladki komarček pa je rastlina z gomolju podobnimi zadebeljenimi nožicami stebel, na katerih rastejo nežno zeleni listki.
Kremna juha iz sladkega komarčka – pripomočki:
- lonec
- kuhalnica
- palični mešalnik
- nož
- deska za rezanje
Kremna juha iz sladkega komarčka – sestavine:
- 1 sladki komarček
- 1 korenček
- 1 majhna čebula
- 1 srednje velik krompir
- sol
- voda
- oljčno olje
Kremna juha iz sladkega komarčka – priprava:
Najprej očistimo in narežemo sladki komarček, korenček, krompir in čebulo. V loncu segrejemo žlico olja, in vanj stresemo narezano zelenjavo.
Na hitro popražimo in zalijemo s toliko vode, da je zelenjava pokrita ter solimo. Kuhamo na šibkem ognju približno 10 minut oz. toliko časa, da se krompir skuha.
Kuhano zelenjavo spasiramo s paličnim mešalnikom.
Če je juha pregosta, jo zalijemo z malo vode in po potrebi solimo.
Juho postrežemo in začinimo s sveže mletim poprom.
Dober tek!