Kremna cvetačna juha
Print Friendly, PDF & Email

Kremna cvetačna juha je narejena zelo hitro, je gosta in hitro nasitna. Pripravite jo lahko v primeru, če se vam je kosilo zavleklo in bi radi malo napolnili trebuščke, ali za lahko večerjo.

Kremna-cvetacna-juha-3

Kremna cvetačna juha – pripomočki:

  • lupilec
  • nožek
  • plastična posoda
  • kozica
  • palični mešalec
  • štedilnik

Kremna cvetačna juha – sestavine:

Za 3 osebe

  • pol glave cvetače
  • dva srednje velika krompirja
  • žlička soli

Kremna cvetačna juha – postopek:

Cvetačo in krompir olupimo ter jo narežemo na srednje velike koščke. Pustimo ju v vodi, da se umazanija dobro izpere (posebej iz cvetače). Nato ju preložite v kozico in dolijte toliko vode, da prekrije živila. Pristavimo na ogenj in čakajmo da zavre.

Kremna-cvetacna-juha-1

V tem trenutku vodo solimo in kuhamo toliko časa, da se skuha krompir in cvetača omehča (približno 15 – 20 minut). Ko je kuhano, vse skupaj zmiksamo s paličnim mešalcem.

Kremna-cvetacna-juha-2

Kremna cvetačna juha je pripravljena. Enostavno, kajne? Brez večjega truda in ob tem bomo zaužili cvetačo, ki je zelo zdrava.

Dober tek!

Martina

Po poklicu sem grafična oblikovalka in mamica dveh punčk. Rada kuham za svoje najbližje ter fotografiram, kar združujem v eno strast - pisanje receptov.

Dodaj odgovor