Kremna cvetačna juha
Kremna cvetačna juha je narejena zelo hitro, je gosta in hitro nasitna. Pripravite jo lahko v primeru, če se vam je kosilo zavleklo in bi radi malo napolnili trebuščke, ali za lahko večerjo.
Kremna cvetačna juha – pripomočki:
- lupilec
- nožek
- plastična posoda
- kozica
- palični mešalec
- štedilnik
Kremna cvetačna juha – sestavine:
Za 3 osebe
- pol glave cvetače
- dva srednje velika krompirja
- žlička soli
Kremna cvetačna juha – postopek:
Cvetačo in krompir olupimo ter jo narežemo na srednje velike koščke. Pustimo ju v vodi, da se umazanija dobro izpere (posebej iz cvetače). Nato ju preložite v kozico in dolijte toliko vode, da prekrije živila. Pristavimo na ogenj in čakajmo da zavre.
V tem trenutku vodo solimo in kuhamo toliko časa, da se skuha krompir in cvetača omehča (približno 15 – 20 minut). Ko je kuhano, vse skupaj zmiksamo s paličnim mešalcem.
Kremna cvetačna juha je pripravljena. Enostavno, kajne? Brez večjega truda in ob tem bomo zaužili cvetačo, ki je zelo zdrava.
Dober tek!