Kremna cvetačna juha
Print Friendly, PDF & Email

Kremna cvetačna juha je narejena zelo hitro, je gosta in hitro nasitna. Pripravite jo lahko v primeru, če se vam je kosilo zavleklo in bi radi malo napolnili trebuščke, ali za lahko večerjo.

Kremna-cvetacna-juha-3

Kremna cvetačna juha – pripomočki:

  • lupilec
  • nožek
  • plastična posoda
  • kozica
  • palični mešalec
  • štedilnik

Kremna cvetačna juha – sestavine:

Za 3 osebe

  • pol glave cvetače
  • dva srednje velika krompirja
  • žlička soli

Kremna cvetačna juha – postopek:

Cvetačo in krompir olupimo ter jo narežemo na srednje velike koščke. Pustimo ju v vodi, da se umazanija dobro izpere (posebej iz cvetače). Nato ju preložite v kozico in dolijte toliko vode, da prekrije živila. Pristavimo na ogenj in čakajmo da zavre.

Kremna-cvetacna-juha-1

V tem trenutku vodo solimo in kuhamo toliko časa, da se skuha krompir in cvetača omehča (približno 15 – 20 minut). Ko je kuhano, vse skupaj zmiksamo s paličnim mešalcem.

Kremna-cvetacna-juha-2

Kremna cvetačna juha je pripravljena. Enostavno, kajne? Brez večjega truda in ob tem bomo zaužili cvetačo, ki je zelo zdrava.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 5 Povprečno: 4.2]

Martina

Po poklicu sem grafična oblikovalka in mamica dveh punčk. Rada kuham za svoje najbližje ter fotografiram, kar združujem v eno strast - pisanje receptov.

Dodaj odgovor