Juha z riževimi rezanci
Print Friendly, PDF & Email

Juha z riževimi rezanci je enostavna in hitra za pripravo. Prav paše v hladnih dneh, da nam pogreje premraženo telo. Če imate radi klasično kokošjo juhico, vam bo ta z azijskem pridihom še posebej všeč. Idealna je za kosilo ali večerjo.

Juha z riževimi rezanci – pripomočki:

  • lonec za kuhanje
  • deska za rezanje
  • nož
  • stiskač za česen
  • žlica
  • vilice
  • posoda
  • cedilnik

Juha z riževimi rezanci – sestavine:

Za 2 osebi

  • 1 l čiste jušne osnove (zelenjavne ali kokošje)
  • 2 stroka česna
  • 2 cm svežega ingverja
  • 150 g kokošjega fileja
  • 1 manjši korenček
  • pol manjše mlade čebule z zelenjem ali pora
  • 70 g riževih ali steklenih rezancev
  • 1 žlica temne sojine omake

Juha z riževimi rezanci – priprava:

Piščančje fileje operemo. Česen in ingver olupimo, ter ju stisnemo s stiskačem za česen oziroma drobno nasekljamo.

V lonec vlijemo jušno osnovo ali dodamo jušno kocko, nato dodamo piščančje fileje, ingver, česen in sojino omako. Lonec pristavimo na kuhalnik in vsebino na zmerni temperaturi počasi zavremo. Nato znižamo temperaturo, da tekočina komaj opazno vre.

 

Medtem pripravimo zelenjavo. Korenje očistimo, ostrgamo in operemo. Narežemo ga na tanke, približno 5 cm dolge palčke. Korenje dodamo v ju, da se skuha.

Po približno 20 minutah kuhanja iz lonca odstranimo piščančji file. Narežemo ga na manjše kose.

Mlado čebulico očistimo in operemo. Skupaj z zelenjem jo narežemo na kolobarje.

Piščančje koščke skupaj z narezano čebulico stresemo nazaj v lonec. Pustimo, da se juha kuha še 5 minut.

Vmes zavremo vodo in jo prelijemo čez rezance. Rezanci naj se namakajo 5 minut (oziroma poglejmo na embalažo od rezancev koliko časa se kuhajo), da se napijejo.

Ko so rezanci pripravljeni, jih odcedimo. Nadevamo jih v skodelice ter čez polijemo juho. Po želji jo lahko potrosimo s svežo čebulo in postrežemo.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 5 Povprečno: 4.8]

Dodaj odgovor