Juha iz bučk in korenčka s koprom
Bučke so lahko živilo, ki je v poletnih mesecih vse pogosteje na naših jedilnikih. Iz njih lahko pripravimo predjedi, priloge, glavne jedi, celo sladice. Tokrat vam predstavljam recept za slastno poletno juho iz sestavin, ki jih najdete na vsakem vrtu. Poleg bučk sem uporabila še domač korenček in aromatičen koper.
Juha iz bučk in korenčka s koprom – pripomočki:
- kozica
- kuhalnica
- nož in deska
- palični mešalnik
- žlička
Juha iz bučk in korenčka s koprom- sestavine:
za 2 osebi
- 1 bučka (cca. 400 g)
- 1 večji korenček (cca. 50 g)
- žlička sončničnega olja
- voda
- sol
- poper
- timijan
- koper
- kis
- malo bučnega olja in praženih bučnic
Juha iz bučk in korenčka s koprom – postopek:
Bučko očistimo in narežemo na manjše koščke. V kozici segrejemo sončnično olje (ali drugo maščobo) in popražimo bučko. Očistimo še korenček, ga narežemo na kolobarje in dodamo v kozico. Dodamo še malo timijana, na hitro popražimo, nato pa zalijemo z vodo. Kuhamo, dokler zelenjava ni mehka.
S paličnim mešalnikom zmeljemo zelenjavo v gladko zmes. Po okusu še solimo in popramo, ter začinimo z malo kisa. Dodamo še dve vejici narezanega kopra. Če imate radi pikantne juhe, lahko jed začinite še z malo čilija v prahu.
Tik pred serviranjem dodamo še malo bučnega olja in zdrobljene bučnice.
Brbončice vam bodo hvaležne!