Jagodna kremna juha
Print Friendly, PDF & Email

V veliko veselje mi je, ko nastopi čas jagod. Jagode so moje omiljeno sadje, vrhunske so po videzu, barvi, vonju in navsezadnje edinstvenega okusa. Jagodna kremna juha je hladna juha, ki je zelo osvežujoča in še prav posebej prija v  vročih dneh.

Kremna-jagodna-juha-6Jagodna kremna juha – pripomočki:

  • blender
  • žlica
  • ožemalnik citrusov
  • žlica

Jagodna kremna juha – sestavine:

Za 2 osebi

  • 500 g jagod
  • 1 pomaranča (ali 150 ml juice)
  • 3 žlice rjavega trsnega sladkorja (oz. po želji)
  • vanilija
  • nastrgana limonina lupinica bio limone
  • 100 ml sladke smetane

Jagodna kremna juha – postopek:

Jagode na hitro operemo in jih očistimo. Če želimo, da jagode čimbolj obdržijo svoj edinstven okus, jih ne namakamo v vodi. Pod tekočo vodo jih samo na hitro operemo.

Kremna-jagodna-juha-1Pripravimo si blender in sestavine. Iz pomaranče ožamemo 150 ml soka.

Kremna-jagodna-juha-2V blender damo vse sestavine naenkrat: jagode, pomaračni sok, sladkor in vanilijo. Če želimo, lahko sladkor izpustimo.

Kremna-jagodna-juha-3Sestavine zmiksamo v kremno juho.

Kremna-jagodna-juha-4Na koncu dodamo naribano limonino lupinico. Poskrbimo, da dobimo domače limone, v nasprotnem primeru jih je potrebno temeljito umiti, mogoče raje celo izpustiti.

Kremna-jagodna-juha-5Stepemo še sladko smetano in postrežemo. Juho lahko že vnaprej pripravimo in jo hranimo v hladilniku. Na tak način bo v vročih poletnih dneh še bolj osvežilna in bo še bolj prijala.

Kremna-jagodna-juha-7Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor