Grešna goveja juha iz ekonom lonca
Print Friendly, PDF & Email

Juhuhu! Po vseh letih sem upala zapisati, da pripravljam govejo juho v ekonom loncu in vame ni udarila strela. 😉  V ekonom loncu kuham govejo juho zato, ker vedno ostane bistra, ker sestavine ohranijo več hranljivih snovi, vitaminov in mineralov, ker sestavine pri takšnem kuhanju ne oksidirajo, in ker je hitro skuhana in na ta način varčujem s časom in energijo. Zame so pri takem načinu priprave boljša tudi okus, barva in vonj.

Grešna goveja juha iz ekonom lonca

Kaj  potrebujemo za pripravo grešne goveje juhe iz ekonom lonca:

  • ekonom lonec
  • lonec
  • cedilo
  • štedilnik

Sestavine za pripravo grešne goveje juhe iz ekonom lonca:

  • 3/4 kg govedine za juho s kostjo
  • 2 velika korenčka
  • celi peteršilj (s korenom in zelenjem)
  • 1/2 čajne žličke celega črnega popra
  • 1 zravnano čajno žličko soli
  • 2 l hladne vode

Postopek priprave grešne goveje juhe iz ekonom lonca:

Vse sestavine damo v ekonom lonec.

Grešna goveja juha iz ekonom lonca

Zapremo pokrov in pristavimo na ploščo štedilnika, ki smo jo prižgali na največjo moč. Ko zavre in para zapre ventil ekonom lonca, zmanjšamo temperaturo na tretjino in kuhamo 25 minut.

Grešna goveja juha iz ekonom lonca

Ploščo ugasnemo, lonec pa pustimo vsaj dve uri na štedilniku. Petnajst minut pred kosilom ekonom lonec odpremo  in juho precedimo v drugo posodo. Pristavimo jo na štedilnik. Kuhan korenček vzamemo iz juhe, ga olupimo in na drobno nasekljamo. Sveži drobnjak na kratko narežemo s škarjami. Ko juha zavre, za trenutek pokuhamo ozke domače rezance, vložimo nasekljan korenček in narezan drobnjak in grešna goveja juha iz ekonom lonca je pripravljena. Serviramo tako vročo, da se še kadi iz nje …

Grešna goveja juha iz ekonom lonca

Serviramo tako vročo, da se še kadi iz nje …

Ocena:
Skupaj: 5 Povprečno: 4.6]

Dodaj odgovor