Fižolova enolončnica
Print Friendly, PDF & Email

Fižolova enolončnica ali moja različica pašta – fižola. Kuhanje te jedi sicer zahteva nekaj več časa, a priprava ni zahtevna. Jed je krepka in posebej primerna za hladnejše dni. To tradicionalno enolončnico lahko malo posodobite tako, da ji pred serviranjem dodate malo naribanega sira.

fizolova-enoloncnica

Fižolova enolončnica – pripomočki:

  • skleda
  • lonec
  • ponev
  • kuhalnica
  • tehtnica
  • nož in deska za rezanje
  • žlica

Fižolova enolončnica – sestavine:

  • 150 g suhega fižola (čez noč ga namakamo v vodi)
  • 150 g drobnih testenin
  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • 1 korenček
  • 1 par klobas
  • 2 žlici svinjske masti
  • 2 žlici moke
  • mleta rdeča paprika
  • lovorjev list
  • sol, poper

Fižolova enolončnica – postopek:

Fižol čez noč namakamo v vodi.

fizolova-enoloncnica

Čebulo in česen nasekljamo. Korenček in klobaso narežemo na kolobarje. V večjem loncu razpustimo žlico masti in na njej popražimo klobaso, korenček, čebulo in česen. Ko čebula porjavi zalijemo z litrom in pol vode.

fizolova-enoloncnica

Ko voda zavre dodamo odcejen fižol in lovorjev list. Po okusu solimo in popramo. Nad zmernim ognjem še naprej kuhamo. Ko se fižol zmehča dodamo v lonec prežganje, ki ga pripravimo tako, da v ponvi razpustimo žlico masti ter na njej prepražimo moko in rdečo papriko.

fizolova-enoloncnica

Malo pred koncem dodamo testenine. Kuhamo še toliko časa, da so testenine ravno prav kuhane.

fizolova-enoloncnica

Za piko na i lahko fižolovo enolončnico obogatimo z malo naribanega sira.

fizolova-enoloncnica

Naj vam tekne!

Ocena:
Skupaj: 10 Povprečno: 4.4]

sladkosnedka

Sem ljubiteljica sladkega, še posebej čokolade. Rada se sučem po kuhinji in nikoli ne skuham jedi večkrat po istem receptu, saj rada eksperimentiram.

Dodaj odgovor