Enostavna čemaževa juha z melancanom
Print Friendly, PDF & Email

Čemaž ali kot mu pravimo tudi divji česen, je pri nas znanilec pomladi ter zopet bolj bogate sveže hrane z vitamini in minerali. Iz njega lahko pripravimo več različnih, hranilnih jedi – in ena izmed teh je enostavna čemaževa juha z melancanom.
Pripravljena je zelo hitro, njena značilnost pa je, da čisto na koncu dodamo svež čemaž – ga ne kuhamo.

Enostavna čemaževa juha z melancanom

Pripomočki za enostavno čemaževo juho:

  • palični mešalnik

Sestavine za enostavno čemaževo juho z melancanom:

Za 2 osebi:

  • 2 pesti čemaža (približno 60 listov)
  • 1 manjši melancan
  • 3 krompirji (srednja velikost)
  • 1 manjša čebula (80 g)
  • 1 strok česna
  • 1 lovorjev list
  • sol
  • poper
  • 1 liter vode

Postopek za enostavno čemaževo juho z melancanom:

Pripravimo si čemaž (ga operemo in osušimo), melancan, čebulo in česen. Krompir olupimo in narežemo na poljubno velike kocke ter zalijemo s približno enim litrom vode.

Enostavna čemaževa juha z melancanom

Melancan operemo (po želji olupimo, ni pa potrebno), narežemo na koščke ter posolimo. Počakamo približno 10 minut, da spusti malo tekočine.

Enostavna čemaževa juha z melancanom

Medtem narežemo manjšo čebulo in česen. Vse skupaj – krompir z vodo, melancan, čebulo in česen damo v isto posodo ter zavremo. Dodamo še lovorjev list, sol in poper ter pustimo narahlo vreti 25 minut.

Enostavna čemaževa juha z melancanom

Čemaž narežemo na lističe in ga na koncu kuhanja dodamo v posodo k ostalim sestavinam. Odstranimo lovorjev list ter vse skupaj sesekljamo s paličnim mešalnikom – in enostavna čemaževa juha z melancanom je pripravljena.

Da v čemažu ohranimo vse njegove najboljše lastnosti (vitamine, minerale), juhe ne kuhamo več, ampak jo takoj postrežemo.

Enostavna čemaževa juha z melancanom

Dober tek 🙂

Ocena:
Skupaj: 5 Povprečno: 4.6]

Dodaj odgovor