Domača dalmatinska juha
Odlična domača zelenjavna juha, ki močno spominja na dalmatinsko juho iz vrečke.
Domača dalmatinska juha – pripomočki:
- Nož in deska za rezanje
- Nožek za lupljenje
- Posoda za kuhanje
- Palični mešalnik
Domača dalmatinska juha – sestavine:
Sestavine zadostujejo za 4 krožnike.
- 1 velika bučka
- 2 korenčka
- 2 žlici vegete
- 3 žlice sladke mlete paprike
- 1 žlica timijana
- ščepec peteršilja
- 1 liter vode
- 2 žlici olivnega olja
Domača dalmatinska juha – postopek:
Olupimo in narežemo korenčka in bučko.
Na olivnem olju na hitro popražimo kose korenčka in bučke, nato pa dodamo še liter vode. Pustimo da zavre, nato pa zmanjšamo ogenj.
Dodamo vegeto, mleto papriko, timijan in peteršilj in dobro premešamo. Pustimo da se počasi kuha 30 minut.
Po 30 minutah odstavimo in nato s paličnim mešalnikom dodobra sesekljamo vse koščke zelenjave, da nastane tekoča juha. Po želji vmešamo kašo ali rezance.
Naj vam tekne!
Ocena:
Skupaj: 7 Povprečno: 4]