Cvetačna kremna juha
Print Friendly, PDF & Email

Božanska cvetačna juha, katero sem delala prvič, a zagotovo ne zadnjič. Še dobro, da sem si vse sestavine zapisovala, kajti juha je res krasna. Primerna je za vse tiste, ki ne smete ali ne želite uživati mlečnih izdelkov, saj sem namesto mleka za zgostitev dodala ovsen napitek. V juhi se ga sploh ne čuti, juha pa pride vseeno zelo kremna in res odlična. Kar je pa najboljše, juha je narejena res zelo hitro.

Pripomočki za cvetačno kremno juho:

  • palični mešalnik

Sestavine za cvetačno kremno juho

Za 2 osebi:

  • 200 g cvetače
  • kokosovo olje
  • pol čebule (cca. 30-50 g)
  • 500 ml vode
  • 150 ml ovsenega napitka
  • sol
  • muškatni orešček

Kako naredim cvetačno kremno juho

Najprej olupim in narežem čebulo in jo prepražim na kokosovem olju. Cvetačne cvetke očistim in jih operem ter jih narežem na manjše cvetke. Stresem jih v posodo k čebuli in vse skupaj pražim še cca. 5 minut.

Vse skupaj zalijem z vodo in ovsenim napitkom ter pustim, da vre vsaj 15 minut (toliko, da se cvetača skuha). Nato odstavim in zmiksam s paličnim mešalnikom.

Juhi dodam še malo soli in muškatnega oreščka in juha je narejena.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4]

spela

Že od malega zelo rada kuham. Veselje do kuhanja in peke mi je predala moja babi, ki je bila učiteljica gospodinjstva. Znala je speči najboljšo torto. Zelo uživam v dobrih in preprostih jedeh. Ker je imel moj sin alergijo na kravje mleko in jajca poizkušam kuhati in peči vse brez tega. S sinom velikokrat pečeva skupaj zato se trudim, da so moji recepti enostavni in zdravi.

Dodaj odgovor