Zrezki čikipiki
Print Friendly, PDF & Email

Zaradi stresnega načina življenja, vsakdanjega strahu pred dodatnimi nadležnimi kalorijami, se marsikdo več ne odloča za pripravo ocvrtega mesa. Recept, ki vam ga podajamo predstavlja slastne zrezke čikipiki carice Milice, ki bodo v pripravo prepričali še tako težkega deloholika, prav tako pa premamili vaš zmenek, da poizkusi vaše fantastične zrezke, ne pa zgolj klasično solato. Zrezki čikipiki carice Milice niso zgolj klasični ocvrti zrezki, ampak aromatična izkušnja, saj se v receptu skriva dodatek zanimive mešanice začimb in Parmezana. Predlagamo, da si ogledate spodaj navedeno enostavno pripravo.

Zrezki-čikipiki-carice-Milice-1

Rekviziti za pripravo zrezkov čikipiki carice Milice:

  • deska
  • tolkalo za meso
  • nož
  • vilice
  • žlica
  • skleda
  • krožniki
  • ponev
  • prozorna folija za živila
  • penovka
  • papirnate kuhinjske brisače

Sestavine za pripravo zrezkov čikipiki carice Milice:

  • Zrezki-Čikipiki-carice-Milice-2dvojne piščančje prsi (8 zrezkov)
  • dve jajci
  • 2 limeti
  • 1 dl mleka
  • 100 g moke
  • 100 g belih drobtin
  • 1 šop peteršilja
  • poper
  • sol
  • nariban parmezan (100 g)
  • timijan

Postopek za pripravo zrezkov čikipiki carice Milice:

Iz piščančjih prsi narežemo 8 zrezkov ter jih prekrijemo s plastično folijo; prsa potolčemo.

Pripravimo si tri sklede in v prvi zmešamo drobtine s parmezanom, peteršiljem in timijanom. V mešanico dodamo sol in poper po okusu (navadno en ščepec) ter vse skupaj dobro premešamo. V drugo skledo vlijemo mleko, ubijemo dve jajci ter zmes razžvrkljamo. V tretjo skledo damo samo moko.

Sledi tri fazno paniranje:

(1) faza zajema valjanje zrezka v moki, (2) v jajcih in mleku ter (3) v mešanici drobtin z zelišči in parmezanom.

Ko so zrezki panirani, jih pečemo v srednje vročem navadnem ali olivnem olju 2-3 minute na vsaki strani, da dobijo lepo zlato skorjico.

Zrezki-Čikipiki-Carice-Milice-15

Zrezke odložimo na kuhinjske brisače, da se odcedijo. Postrežemo s pire krompirjem (predlagam gourmet grahov pire Carice Milice) in kolobarji limete.

Zrezki-Čikipiki-Carice-Milice-18
Predlog za serviranje

Ne ustrašite se paniranja, kajti recept z lastnim slikovnim gradivom, predstavlja dobro podlago za kakršnokoli paniranje. Hkrati vam zagotavljamo, da bo tovrstna zanimiva mešanica drobtin s Parmezanom ter zelišči izoblikovala vaš okus na takšen način, da vam pri samem paniranju zgolj drobtine ne bodo več zadostovale.

Uživajte v kulinarični izkušnji in naj vam tekne!

Ocena:
Skupaj: 5 Povprečno: 3.8]

Dodaj odgovor