Žrebičkovi trakci
Kadar si doma želimo hitro kosilo, si naredimo žrebičkove trakce. Konjsko meso je tudi zelo zdravo, saj ima v sebi veliko železa, ki ga potrebujemo za dobro kri. Trakce ponavadi spečem dvakrat, ker če so mrzli niso dobri.
Pripomočki za žrebičkove trakce:
- deska
- nož
- posoda
- ponev
- lopatica
Sestavine za žrebičkove trakce:
Za 2 osebi
- 1 čebula
- sol
- olivno olje
- 400 g žrebičkovega mesa
Postopek priprave žrebičkovih trakcov:
Žrebičkovo meso narežem in ga prelijem s olivnim oljem ter pustim, da se marinira vsaj 2 uri. Še najboljše ga je pustiti čez noč.
Na ponvi popečem čebulo.
Ponev mora biti zelo vroča, preden dam vanjo žrebička.
Žrebička popečem na hitro, tam okoli 7 minut, toliko da dobi svojo barvo.
Žrebičkove trakce serviram s ajvarjem, gorčico in zeljem. Vse skupaj položim v žemljico.