Žrebičkovi trakci
Print Friendly, PDF & Email

Kadar si doma želimo hitro kosilo, si naredimo žrebičkove trakce. Konjsko meso je tudi zelo zdravo, saj ima v sebi veliko železa, ki ga potrebujemo za dobro kri. Trakce ponavadi spečem dvakrat, ker če so mrzli niso dobri.

žrebičkovi trakci

Pripomočki za žrebičkove trakce:

  • deska
  • nož
  • posoda
  • ponev
  • lopatica

Sestavine za žrebičkove trakce:

Za 2 osebi

  • 1 čebula
  • sol
  • olivno olje
  • 400 g žrebičkovega mesa

Postopek priprave žrebičkovih trakcov:

Žrebičkovo meso narežem in ga prelijem s olivnim oljem ter pustim, da se marinira vsaj 2 uri. Še najboljše ga je pustiti čez noč.

žrebičkovi trakci

Na ponvi popečem čebulo.

žrebičkovi trakci

Ponev mora biti zelo vroča, preden dam vanjo žrebička.

žrebičkovi trakci

Žrebička popečem na hitro, tam okoli 7 minut, toliko da dobi svojo barvo.

žrebičkovi trakci

Žrebičkove trakce serviram s ajvarjem, gorčico in zeljem.  Vse skupaj položim v žemljico.

žrebičkovi trakciDober tek!

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4.5]

spela

Že od malega zelo rada kuham. Veselje do kuhanja in peke mi je predala moja babi, ki je bila učiteljica gospodinjstva. Znala je speči najboljšo torto. Zelo uživam v dobrih in preprostih jedeh. Ker je imel moj sin alergijo na kravje mleko in jajca poizkušam kuhati in peči vse brez tega. S sinom velikokrat pečeva skupaj zato se trudim, da so moji recepti enostavni in zdravi.

Dodaj odgovor