Zelenjavna omaka z mesom
Print Friendly, PDF & Email

Zelenjavna omaka z mesom je res enostavna in hitra za pripravo. Odlično se poda k vsem prilogam, kot so testenine, riž, njoki in odlična je tudi s  krompirjem. Uporabimo lahko vso zelenjavo, ki jo imamo doma. Nič hudega, če se ne popolnoma držite recepta in kakšno zelenjavo izpustite ali dodate, omaka bo kljub temu uspela in bo dobra.

Zelenjavna omaka z mesom – pripomočki:

  • lonec
  • nož
  • deska za rezanje
  • žlica
  • žlička
  • kuhalnica
  • manjša posoda

Zelenjavna omaka z mesom – sestavine:

Zadostuje za približno 4 osebe

  • manjša bučka
  • dva manjša korenčka
  • 100 g koruze
  • 200 g graha
  • ena manjša čebula
  • 300 g svinjskega mesa (lahko uporabite tudi piščančjega)
  • ščepec soli
  • žlica suhega peteršilja ali manjši šop svežega
  • pol žličke majarona
  • pol žličke rožmarina
  • žlička bazilike
  • žlička mlete kumine
  • žlička česna v prahu ali strok svežega
  • dve žlici olivnega olja
  • ena žlica moke ali gresa za zgostitev omake

Zelenjavna omaka z mesom – priprava:

Olupimo čebulo in jo narežemo na tanke rezine. Olje segrejemo v loncu in dodamo čebulo, ki jo prepražimo do rjavega.

Dodamo meso in pražimo toliko, da spremeni barvo.

Korenček očistimo in operemo bučko. Oboje narežemo na manjše kocke. Paradižnik olupimo ter ga narežemo na čimbolj male koščke. Bučko, korenček, paradižnik, grah in koruzo dodamo k mesu.

Vse skupaj zalijemo z vodo, toliko da pokriva vse sestavine. Ko zavre dodamo peteršilj, majaron, baziliko, rožmarin, česen, kumino ter solimo.  Pustimo, da se kuha približno pol ure oziroma dokler se meso ne zmehča.

Na koncu moko zmešamo z mrzlo vodo ter vlijemo v omako in jo tako zgostimo. Pustimo, vreti še nekaj minut in vmes večkrat premešamo.

Omako postrežemo s kuhanim rižem, testeninami, njoki ali krompirjem. Zraven ponudimo še sezonsko solato.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 16 Povprečno: 4.5]

Dodaj odgovor