Zabeljen krompir in stročji fižol
Zabeljen krompir in stročji fižol je jed, ki se pogosto znajde na jedilnikih poleti, ko je na vrtičkih veliko stročjega fižola. Lahko, pa si jo pripravimo tudi v drugih letnih časih, tako da uporabimo zamrznjen stročji fižol ali stročji fižoli v konzervi. Hitro, enostavno in preprosto kosilo, odličnega okusa.
Pripomočki za pripravo zabeljenega krompirja in stročjega fižola:
- posoda za kuhanje
- cedilo
- posoda za postrežbo
- žlica
Sestavine za pripravo zabeljenega krompirja in stročjega fižola:
(za 2 osebi)
- 4 veliki krompirji
- 400 g stročjega fižola-po okusu lahko več ali manj
- 1 velika žlica domači ocvirkov z mastjo
- 1 mala kisla smetana
- sol
Navodila za pripravo zabeljenega krompirja in stročjega fižola:
V posodi skuhamo stročji fižol in krompir.
Če imamo stročji fižol iz konzerve, ga dodamo krompirju ko je že kuhan, da se nekaj minut skupaj pokuha. Odcedimo in damo v servirno posodo. Posolimo po okusu.
V posodi razpustimo mast in ocvirke in rahlo segrejemo.
Odstavimo in dodamo kislo smetano in premešamo.
Damo nazaj na ogenj, da se segreje – ni potrebno, da zavre. Prelijemo čez krompir in fižol in postrežemo.
Dober tek.