Zabeljen krompir in stročji fižol
Print Friendly, PDF & Email

Zabeljen krompir in stročji fižol je jed, ki se pogosto znajde na jedilnikih poleti, ko je na vrtičkih veliko stročjega fižola. Lahko, pa si jo pripravimo tudi v drugih letnih časih, tako da uporabimo zamrznjen stročji fižol ali stročji fižoli v konzervi. Hitro, enostavno in preprosto kosilo, odličnega okusa.

Pripomočki za pripravo zabeljenega krompirja in stročjega fižola:

  • posoda za kuhanje
  • cedilo
  • posoda za postrežbo
  • žlica

Sestavine za pripravo zabeljenega krompirja in stročjega fižola:

(za 2 osebi)

  • 4 veliki krompirji
  • 400 g stročjega fižola-po okusu lahko več ali manj
  • 1 velika žlica domači ocvirkov z mastjo
  • 1 mala kisla smetana
  • sol

Navodila za pripravo zabeljenega krompirja in stročjega fižola:

V posodi skuhamo stročji fižol in krompir.

Zabeljen krompir in stročji fižol

Če imamo stročji fižol iz konzerve, ga dodamo krompirju ko je že kuhan, da se nekaj minut skupaj pokuha. Odcedimo in damo v servirno posodo. Posolimo po okusu.

Zabeljen krompir in stročji fižol (2)

V posodi razpustimo mast in ocvirke in rahlo segrejemo.

Zabeljen krompir in stročji fižol (3)

Odstavimo in dodamo kislo smetano in premešamo.

Zabeljen krompir in stročji fižol (4)

Damo nazaj na ogenj, da se segreje – ni potrebno, da zavre. Prelijemo čez krompir in fižol in postrežemo.

Zabeljen krompir in stročji fižol (5)

Dober tek.

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.5]

Dunja

Po izobrazbi sem Inženirka živilstva in prehrane. Trenutno sem brezposelna, zato svoj čas namenjam sinoma, ustvarjanju v kuhinji in šivanju. Najraje pečem slaščice, predvsem rada pa se posvetim tortam.

Dodaj odgovor