Veganski kruhovi cmoki
Print Friendly, PDF & Email

Izredno okusni veganski kruhovi cmoki, pripravljeni brez nepotrebnega kompliciranja, so odlična priloga veganskemu golažu. Super se podajo tudi h gobovi omaki, dušenemu rdečemu zelju in gostim enolončnicam iz leče. V dobro zaprti posodi jih lahko hranimo v hladilniku do 3 dni. veganski-kruhovi-cmoki

Veganski kruhovi cmoki – pripomočki:

  • ni posebnih pripomočkov

Veganski kruhovi cmoki – sestavine:

(za vsaj 10 cmokov)

  • 500 g vsaj en dan starega polnozrnatega kruha
  • 125 g čebule
  • 5 jedilnih žlic olja
  • 2 večja stroka česna
  • 1 zvrhana jedilna žlica nasekljanega peteršilja
  • 2 zvrhani jedilni žlici zmletih lanenih semen
  • 0,5 dl vode
  • 2 dl ovsenega mleka
  • 1 čajna žlička soli
  • malo popra
  • malo muškatnega oreščka

Veganski kruhovi cmoki – priprava:

Vsaj en dan star kruh drobno natrgamo oz. narežemo na čim bolj drobne kocke. Čebulo in česen olupimo in drobno nasekljamo. V ponvi segrejemo olje in na njem zlato-rjavo prepražimo čebulo. Zmleta lanena semena zmešamo z vodo in pustimo stati vsaj 10 minut, da se zgosti. veganski-kruhovi-cmokiV primerno veliko posodo damo kruh, prepraženo čebulo, lanena semena z vodo, česen, peteršilj, sol, poper in muškatni orešček. Premešamo. Prilijemo 2 dl ovsenega mleka in ponovno premešamo. Dobimo maso, ki se lepo sprijema, tako da lahko iz nje oblikujemo lepe kroglice težke 70-75 g. Določene vrste kruha so bolj suhe, tako da v tem primeru počasi dodajamo še malo tekočine, dokler masa ne dobi želene konsistence. Iz tako pripravljene mase oblikujemo kroglice, ki jih odlagamo na s peki papirjem obložen pekač. veganski-kruhovi-cmokiNavadno pečico segrejemo na 180 °C. Cmoke pečemo 35 minut na srednji rešetki.veganski-kruhovi-cmokiUživajte v okusih!

Ocena:
Skupaj: 8 Povprečno: 4.8]

Dodaj odgovor