Tortilje s piščancem in mehiško zelenjavo
Print Friendly, PDF & Email

Tortilje s piščancem in mehiško zelenjavo so preprosta in okusna jed, za katero bomo porabili zelo malo časa. Celotna priprava nam bo vzela le dobre pol ure časa, zaradi česar je to odlična ideja za hitro in hranljivo kosilo. Poleg tega je recept zelo priročen, saj je za izdelavo potrebnih zelo malo sestavin, večino katerih imamo najverjetneje neprestano pri roki.

Tortilje s piščancem in mehiško zelenjavo

Za pripravo tortilje s piščancem potrebujemo:

  • rezalno desko
  • nož
  • ponev
  • krožnik ali posodo
  • večji globok pekač ali več majhnih pekačev
  • kuhalnico

Sestavine za tortilje s piščancem

Tortilje s piščancem in mehiško zelenjavoZa 4 osebe potrebujemo:

  • 1 zavitek tortilj (8 kosov)
  • 1 piščančja prsa (približno 500 g mesa)
  • 4 skodelice zmrznjene mešane mehiške zelenjave
  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • 1 žlica olja
  • 2 veliki žlici sirnega namaza Philadelphia
  • 4 – 6 topljenih sirčkov
  • sol, poper, čili po okusu
  • poljuben nariban sir
  • maščoba za maščenje pekača

Priprava tortilj s piščancem:

Pečico segrejemo na 250°C. Čebulo razpolovimo in narežemo na tanke lističe, česen sesekljamo.

Tortilje s piščancem in mehiško zelenjavo

Tortilje s piščancem in mehiško zelenjavo

Meso narežemo na tanke rezine.

Tortilje s piščancem in mehiško zelenjavo

Večjo ponev močno segrejemo, vanjo vlijemo olje in na njem prepražimo čebulo. Ko ta rahlo porumeni, ji dodamo česen in narezano meso.

Tortilje s piščancem in mehiško zelenjavo

Tortilje s piščancem in mehiško zelenjavo

Prepraženo meso vzamemo iz ponve in ga na toplem prihranimo.

V ponvi nato prepražimo še zamrznjeno zelenjavo. Paziti je treba, da je ponev resnično vroča, saj lahko samo tako zelenjava v sebi zadrži sok.

Tortilje s piščancem in mehiško zelenjavo

Ko se le-ta odtali in nekoliko prepraži, dodamo sirov namaz in topljen sirček.

Tortilje s piščancem in mehiško zelenjavo

Tortilje s piščancem in mehiško zelenjavo

Ko se sirček stopi in ga popolnoma vmešamo med zelenjavo, ponev odstavimo z ognja in se pripravimo na sestavljanje tortilj.

Tortilje s piščancem in mehiško zelenjavo

Pekač ali več manjših pekačev dobro namastimo. Na delavni površini pripravimo tortilje, meso in zelenjavo. Na vsako tortiljo naložimo približno 1/8 mesa in ga zložimo v ravno črto na sredino tortilje. Zraven zložimo 1/8 zelenjavnega nadeva. Tortiljo zvijemo in položimo v pekač.

Tortilje s piščancem in mehiško zelenjavo

Pripravljene tortilje potresemo z naribanim sirom in spečemo.

Tortilje s piščancem in mehiško zelenjavo

Tortilje so pečene, ko so lepo zlato rjave, sir pa raztopljen in porjavel.

Tortilje s piščancem in mehiško zelenjavo

Pomembno je, da meso in zelenjavo pražimo na zelo vroči ponvi, da se ne scedi. Tako bo končana jed okusnejša.

Dober tek 🙂

Ocena:
Skupaj: 56 Povprečno: 4.3]

Dodaj odgovor