Tortilje s piščancem in mehiško zelenjavo
Tortilje s piščancem in mehiško zelenjavo so preprosta in okusna jed, za katero bomo porabili zelo malo časa. Celotna priprava nam bo vzela le dobre pol ure časa, zaradi česar je to odlična ideja za hitro in hranljivo kosilo. Poleg tega je recept zelo priročen, saj je za izdelavo potrebnih zelo malo sestavin, večino katerih imamo najverjetneje neprestano pri roki.
Za pripravo tortilje s piščancem potrebujemo:
- rezalno desko
- nož
- ponev
- krožnik ali posodo
- večji globok pekač ali več majhnih pekačev
- kuhalnico
Sestavine za tortilje s piščancem
Za 4 osebe potrebujemo:
- 1 zavitek tortilj (8 kosov)
- 1 piščančja prsa (približno 500 g mesa)
- 4 skodelice zmrznjene mešane mehiške zelenjave
- 1 čebula
- 1 strok česna
- 1 žlica olja
- 2 veliki žlici sirnega namaza Philadelphia
- 4 – 6 topljenih sirčkov
- sol, poper, čili po okusu
- poljuben nariban sir
- maščoba za maščenje pekača
Priprava tortilj s piščancem:
Pečico segrejemo na 250°C. Čebulo razpolovimo in narežemo na tanke lističe, česen sesekljamo.
Meso narežemo na tanke rezine.
Večjo ponev močno segrejemo, vanjo vlijemo olje in na njem prepražimo čebulo. Ko ta rahlo porumeni, ji dodamo česen in narezano meso.
Prepraženo meso vzamemo iz ponve in ga na toplem prihranimo.
V ponvi nato prepražimo še zamrznjeno zelenjavo. Paziti je treba, da je ponev resnično vroča, saj lahko samo tako zelenjava v sebi zadrži sok.
Ko se le-ta odtali in nekoliko prepraži, dodamo sirov namaz in topljen sirček.
Ko se sirček stopi in ga popolnoma vmešamo med zelenjavo, ponev odstavimo z ognja in se pripravimo na sestavljanje tortilj.
Pekač ali več manjših pekačev dobro namastimo. Na delavni površini pripravimo tortilje, meso in zelenjavo. Na vsako tortiljo naložimo približno 1/8 mesa in ga zložimo v ravno črto na sredino tortilje. Zraven zložimo 1/8 zelenjavnega nadeva. Tortiljo zvijemo in položimo v pekač.
Pripravljene tortilje potresemo z naribanim sirom in spečemo.
Tortilje so pečene, ko so lepo zlato rjave, sir pa raztopljen in porjavel.
Pomembno je, da meso in zelenjavo pražimo na zelo vroči ponvi, da se ne scedi. Tako bo končana jed okusnejša.
Dober tek 🙂