Testenine z omako iz bučk in mesa
Print Friendly, PDF & Email

Slastna in enostavna omaka iz bučk in mesa (piščanca ali purana), ki jo naredite v 20 minutah in je primerna za dneve, ko potrebujete hitro in toplo kosilo. Pa poglejmo katere dobrote se skrivajo v današnjem receptu …

Testenine-z-omako-iz-buck-in-mesa-9

Testenine z omako iz bučk in mesa – pripomočki:

  • dve globoki kozici
  • kuhalnica
  • nož in deska
  • lupilec
  • krožnik
  • štedilnik

Testenine z omako iz bučk in mesa – sestavine:

Za 3-4 osebe

  • Testenine-z-omako-iz-buck-in-mesa-10, 5 dl rastlinskega olja
  • 2 večji bučki
  • ščepec pikantne paprike v prahu
  • 1 konzerva paradižnikove omake v kosih
  • 3 piščančji ali puranji zrezki
  • 300 g testenin (v mojem primeru školjkice)
  • malo sesekljanega peteršilja
  • za pest naribanega parmezana Grana Padano
  • majaron
  • sol
  • 10 g masla
  • dve žlici kisle smetane

Testenine z omako iz bučk in mesa – postopek:

Na ogenj pristavimo kozico z vodo, da zavre in v njej skuhamo testenine (v vodo ob vretju dodamo 1 polno žličko soli). Ko bodo testenine kuhane dodamo malo masla, da se testenine ne zlepijo skupaj.

Testenine-z-omako-iz-buck-in-mesa-5

V drugi kozici segrejemo olje in na njem za 3 -5 minutk popražimo narezane bučke in na koncu dodamo še ščepec pikantne paprike v prahu.

Testenine-z-omako-iz-buck-in-mesa-2

Bučke odstavimo na prazen krožnik in v kozico dodamo meso narezano na koščke. Dobro prepražimo tudi meso.

Testenine-z-omako-iz-buck-in-mesa-3

Ko je meso pečeno dodamo paradižnikovo omako. Predhodno cele paradižnike narežemo na koščke. Če imate domač paradižnik, pa lahko dodate le tega.

Testenine-z-omako-iz-buck-in-mesa-4

Pelate malenkost pokuhamo, nato pa vrnemo bučke nazaj v kozico. Dodamo malo majarona, kislo smetano in na koncu še sesekljan peteršilj. Vse skupaj pokuhavamo še nekaj minut.

Testenine-z-omako-iz-buck-in-mesa-6

Na koncu dodamo še kuhane testenine (školjkice), kozico odstavimo z ognja in serviramo na krožnik.

Testenine-z-omako-iz-buck-in-mesa-7

Celotno jed posujemo še z naribanim parmezanom in kosilo na hitro je pripravljeno. Enostavno in slastno, sploh za ljubitelje bučk. Naj vam tekne in trebuščki bojo zagotovo polni.

Ocena:
Skupaj: 11 Povprečno: 4.4]

Martina

Po poklicu sem grafična oblikovalka in mamica dveh punčk. Rada kuham za svoje najbližje ter fotografiram, kar združujem v eno strast - pisanje receptov.

Dodaj odgovor