Testenine z omako iz bučk in mesa
Slastna in enostavna omaka iz bučk in mesa (piščanca ali purana), ki jo naredite v 20 minutah in je primerna za dneve, ko potrebujete hitro in toplo kosilo. Pa poglejmo katere dobrote se skrivajo v današnjem receptu …
Testenine z omako iz bučk in mesa – pripomočki:
- dve globoki kozici
- kuhalnica
- nož in deska
- lupilec
- krožnik
- štedilnik
Testenine z omako iz bučk in mesa – sestavine:
Za 3-4 osebe
0, 5 dl rastlinskega olja
- 2 večji bučki
- ščepec pikantne paprike v prahu
- 1 konzerva paradižnikove omake v kosih
- 3 piščančji ali puranji zrezki
- 300 g testenin (v mojem primeru školjkice)
- malo sesekljanega peteršilja
- za pest naribanega parmezana Grana Padano
- majaron
- sol
- 10 g masla
- dve žlici kisle smetane
Testenine z omako iz bučk in mesa – postopek:
Na ogenj pristavimo kozico z vodo, da zavre in v njej skuhamo testenine (v vodo ob vretju dodamo 1 polno žličko soli). Ko bodo testenine kuhane dodamo malo masla, da se testenine ne zlepijo skupaj.
V drugi kozici segrejemo olje in na njem za 3 -5 minutk popražimo narezane bučke in na koncu dodamo še ščepec pikantne paprike v prahu.
Bučke odstavimo na prazen krožnik in v kozico dodamo meso narezano na koščke. Dobro prepražimo tudi meso.
Ko je meso pečeno dodamo paradižnikovo omako. Predhodno cele paradižnike narežemo na koščke. Če imate domač paradižnik, pa lahko dodate le tega.
Pelate malenkost pokuhamo, nato pa vrnemo bučke nazaj v kozico. Dodamo malo majarona, kislo smetano in na koncu še sesekljan peteršilj. Vse skupaj pokuhavamo še nekaj minut.
Na koncu dodamo še kuhane testenine (školjkice), kozico odstavimo z ognja in serviramo na krožnik.
Celotno jed posujemo še z naribanim parmezanom in kosilo na hitro je pripravljeno. Enostavno in slastno, sploh za ljubitelje bučk. Naj vam tekne in trebuščki bojo zagotovo polni.