Testenine s špinačo in gorgonzolo
Print Friendly, PDF & Email

Testenine s špinačo in gorgonzolo so odlično in zelo okusno, ter predvsem zelo hitro pripravljeno kosilo. Z lahkoto ga bodo pripravili tudi tisti, ki niso vešči v kuhanju. Uporabili bomo le nekaj sestavin in naredili zelo okusno kosilo, ki bo zadostovalo za 4 do 5 oseb.

Niste ljubitelji gorgonzole? Nič hudega, uporabite lahko tudi mocarelo.

Pripomočki za testenine s špinačo in gorgonzolo

  • ni posebnih pripomočkov

Sestavine za testenine s špinačo in gorgonzolo

Za 4-5 oseb:

  • 500 g testenin po lastni izbiri
  • 500 g zamrznjene špinače, ki jo pred tem odtalimo
  • 200 g gorgonzola sira (lahko tudi mocarele)
  • 2 dl kisle smetane (180 g)
  • 60 g masla
  • 3 žlice mleka
  • sol in poper po okusu

Priprava testenin s špinačo in gorgonzolo

Najprej vzamemo globljo ponev ali lonec, vanjo damo 3 žlice mleka, 60 g masla in 500 g špinače. Lonec ali ponev postavimo na štedilnik in kuhamo na srednje močnem do močnem ognju okoli 15 minut.

V kolikor bi uporabili svežo špinačo, v tem primeru je potrebujemo precej več, cca. 1,5 kg, jo očistimo in na hitro blanširamo v vreli vodi, nato pa zmiksamo.

Med kuhanjem sestavine večkrat premešamo. Medtem, ko se špinača kuha, vzamemo lonec za kuhanje testenine in skuhamo želene testenine po navodilih napisanih na vrečki. Kuhane testenine odcedimo, spiranje pod vodo ni potrebno.

Po poteku časa kuhanja špinače masla in mleka v ponev dodamo še 200 g na kose narezane gorgonzole. Nadaljujemo z mešanjem sestavin vse dokler se sir ne raztopi, solimo in popramo po okusu.

Kuhane in odcejene testenine vrnemo v lonec, v katerem smo jih kuhali in prek prelijemo pripravljeno omako iz špinače in gorgonzole in premešamo.

Pokrijemo in pustimo okoli 10 do 15 minut, da se malo ohladi in okusi povežejo. Po poteku tega časa, testeninam dodamo še lonček kisle smetane.

Ponovno premešamo in postrežemo. Čez si po želji lahko naribamo parmezan.

Dober tek :).

Ocena:
Skupaj: 0 Povprečno: 0]

Dodaj odgovor