Testenine s preprosto mesno omako
Print Friendly, PDF & Email

Vsi dobro poznamo odlično, italijansko bolonjsko omako. Ker pa ima le ta svoje značilnosti in dolgo kuhanje, mi pa dostikrat nimamo časa za to, je pred nami recept za preprosto, čisto osnovno mesno paradižnikovo omako za testenine, ki je božanskega okusa.

Pripomočki za testenine s preprosto mesno omako:

  • Ni posebnih pripomočkov

Sestavine za testenine s preprosto mesno omako:

Za 4 osebe:

  • 300 g mletega mesa
  • 350 g testenin
  • 500 ml paradižnikove mezge
  • 1 čebula (100 g)
  • 3 stroki česna
  • 2 lovorjeva lista
  • sol
  • poper
  • peteršilj
  • bazilika
  • 1 žlica olja

Postopek za testenine s preprosto mesno omako:

Čebulo in česen na drobno nasekljamo. Popražimo na olju. Pripravimo si mleto meso. Lahko je svinjsko ali goveje, ali mešanica obojega.

Čebulo in česen prepražimo do zlato rumene barve in dodamo meso. Vse skupaj pražimo tako dolgo, dokler ne povre tekočina, ki se izloči ob toplotni obdelavi mesa.

Ko je meso prepraženo dodamo na drodno narezan peteršilj in baziliko (lahko damo tudi sušeno), lovorjev list, sol, poper ter zalijemo s paradižnikovo mezgo.

Vse dobro premešamo in pustimo čisto na majhni temperaturi, da vre 30 minut.

Proti koncu kuhanja omake v posebni, višji posodi zavremo vodo, jo solimo in damo kuhati testenine po navodilih iz embalaže. Jaz sem imela pri roki ravno špagete. Ko so testenine kuhane jih odcedimo in razdelimo na krožnike ter prelijemo z omako. Po želji lahko postrežemo še s parmezanom ali kakšnim drugim ribanim sirom.

Dober tek 😊

Ocena:
Skupaj: 7 Povprečno: 4.3]

Dodaj odgovor