Testenine s čemaževo omako
Testenine s čemaževo omako so hitro narejena in zelo preprosta jed, a kljub temu božanskega okusa – po svežem, zdravem čemažu oziroma divjem česnu.
Če vzamemo polnozrnate testenine ter si zraven privoščimo še veliko porcijo sezonske solate, imamo zdrav in polnovreden obrok.
Pripomočki za testenine s čemaževo omako:
- blender ali sekljalnik
Sestavine za testenine s čemaževo omako:
Za 3 osebe:
- 300 g testenin
- 1 velik šop čemaževih listov
- 100 g piščančjega mesa
- 2 stroka česna
- 200 ml kisle smetane
- sol
- poper
- muškatni orešček
- 1 žlica olja
Postopek za testenine s čemaževo omako:
Pripravimo si glavne sestavine za čemaževo omako. Testenine (vzamete lahko čisto poljubne testenine po vašem okusu. Jaz sem tokrat vzela testenine s čilijem), piščančje meso, česen in čemaž.
Čemaž očistimo, dobro operemo in osušimo. Piščančje meso narežemo na drobne koščke.
Pristavimo vodo za testenine. Medtem, ko bo voda za testenine zavrela in se bodo testenine skuhale – bo naša omaka ravno pripravljena.
Za omako pa sedaj na žlici olja popražimo drobmo narezano piščančje meso in mu tik pred koncem praženja dodamo na drobno nasekljan česen.
Sedaj si pripravimo čemaž za omako – lahko ga ročno čisto drobno nasekljamo, ali pa uporabimo sekljalnik (blender) in ga sesekljamo z njim. Ta čemaž nato zmešamo s kislo smetano ter par žlicami vode od testenin in to dobljeno omako dodamo popečenemu piščančjemu mesu s česnom.
Premešamo, nato po potrebi omako zalijemo še s kakšno žlico vode, v kateri so se kuhale testenine, solimo, popramo, naribamo muškatni orešček in dobro premešamo.
Testenine (ki smo jih skuhali po navodilih iz embalaže) odcedimo in jih dodamo v posodo z omako.
Še enkrat dobro premešamo, da se omaka lepo oprime testenin in postrežemo z veliko porcijo sezonske solate.
Dober tek! 😊