Svinjski zrezki v omaki s popečenimi šampinjoni
Svinjski zrezki v nežni smetanovi omaki in šampinjoni so odlična kombinacija. Pri nas obožujemo samo na polovico ali največ na štiri dele prerezane šampinjone, na hitro popečene in dodane v omako tik pred koncem kuhanja.
Pripomočki za svinjske zrezke v omaki s popečenimi šampinjoni:
- Ni posebnih pripomočkov
Sestavine za svinjske zrezke v omaki s popečenimi šampinjoni:
Za 2 osebi:
- 4 svinjske zrezke
- 200 g šampinjonov
- 1 paprika
- 200 ml smetane za kuhanje
- 1 dl vode ali jušne osnove
- 1 strok česna
- 1 žlica olja
- sol
- poper
Postopek za svinjske zrezke v omaki s popečenimi šampinjoni:
Zrezke, šampinjone, papriko, česen in smetano si pripravimo na sobno temperaturo.
Zrezke solimo in popramo po okusu, ter jih na hitro popečemo na žlici olja. Na višji temperaturi se pečejo največ 2 minuti na vsaki strani. Da od zunaj dobijo rahlo zapečeno skorjico, znotraj pa ostanejo še sočni.
Sedaj zrezkom dodamo na drobno nasekljan česen, zalijemo s smetano, vodo ali jušno osnovo ter pustimo rahlo vreti 20 minut. Šampinjone prerežemo na štiri dele, papriko na večje kose in oboje popražimo na olju. Pražimo zopet na hitro: na višji temperaturi in le 2 do 3 minute.
Popražene šampinjone in papriko dodamo k zrezkom v smetanovi omaki, premešamo in še za 5 minut pokuhamo.
Svinjske zrezke v omaki s popečenimi šampinjoni postrežemo takoj vroče z različnimi prilogami:
Pečeno polento kot prilogo
Popečeno čičeriko s česnom
Polnjene mini paprike s praženim krompirjem
Kruhovi cmoki s šparglji
Ali kar veliko porcijo sezonske solate.
Dober tek 😊