Svinjski zrezki v omaki s popečenimi šampinjoni
Print Friendly, PDF & Email

Svinjski zrezki v nežni smetanovi omaki in šampinjoni so odlična kombinacija. Pri nas obožujemo samo na polovico ali največ na štiri dele prerezane šampinjone, na hitro popečene in dodane v omako tik pred koncem kuhanja.

Svinjski zrezki v omaki s popečenimi šampinjoni

Pripomočki za svinjske zrezke v omaki s popečenimi šampinjoni:

  • Ni posebnih pripomočkov

Sestavine za svinjske zrezke v omaki s popečenimi šampinjoni:

Za 2 osebi:

  • 4 svinjske zrezke
  • 200 g šampinjonov
  • 1 paprika
  • 200 ml smetane za kuhanje
  • 1 dl vode ali jušne osnove
  • 1 strok česna
  • 1 žlica olja
  • sol
  • poper

Postopek za svinjske zrezke v omaki s popečenimi šampinjoni:

Zrezke, šampinjone, papriko, česen in smetano si pripravimo na sobno temperaturo.

Svinjski zrezki v omaki s popečenimi šampinjoni

Zrezke solimo in popramo po okusu, ter jih na hitro popečemo na žlici olja. Na višji temperaturi se pečejo največ 2 minuti na vsaki strani. Da od zunaj dobijo rahlo zapečeno skorjico, znotraj pa ostanejo še sočni.

Svinjski zrezki v omaki s popečenimi šampinjoni

Sedaj zrezkom dodamo na drobno nasekljan česen, zalijemo s smetano, vodo ali jušno osnovo ter pustimo rahlo vreti 20 minut. Šampinjone prerežemo na štiri dele, papriko na večje kose in oboje popražimo na olju. Pražimo zopet na hitro: na višji temperaturi in le 2 do 3 minute.

Svinjski zrezki v omaki s popečenimi šampinjoni

Popražene šampinjone in papriko dodamo k zrezkom v smetanovi omaki, premešamo in še za 5 minut pokuhamo.

Svinjski zrezki v omaki s popečenimi šampinjoni

Svinjske zrezke v omaki s popečenimi šampinjoni postrežemo takoj vroče z različnimi prilogami:
Pečeno polento kot prilogo
Popečeno čičeriko s česnom
Polnjene mini paprike s praženim krompirjem
Kruhovi cmoki s šparglji
Ali kar veliko porcijo sezonske solate.

Svinjski zrezki v omaki s popečenimi šampinjoni

Dober tek 😊

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor