Špageti z rakci na grški način
Print Friendly, PDF & Email

Špageti z rakci na grški način so prava specialiteta. Z njo boste očarali družinske člane. Priprava pa vam bo vzela le kakšne pol ure. Pomembno je le, da si priskrbite sestavine – ostalo je mala malica.

Poizkusite to čarobno kombinacijo rakcev, oliv, feta sira, paradižnika in začimb.

spageti-z-rakci-na-grski-nacin-4

Špageti z rakci na grški način – pripomočki:

  • deska za rezanje
  • nož
  • 2 kozici
  • kuhalnica

Špageti z rakci na grški način – sestavine:

za 2 osebi

  • spageti-z-rakci-na-grski-nacin-1

    100 g rakcev

  • 8 paradižnikov češnjevcev
  • olje
  • 2 žlici olivnega olja
  • pol čebule
  • sol
  • česen v prahu
  • origano
  • timijan
  • rožmarin
  • 10 oliv
  • 100 g feta sira
  • 160 g špagetov

Špageti z rakci na grški način – postopek:

Kozico napolnimo z vodo in jo postavimo na štedilnik. Vodo solimo po okusu. Ko voda prične vreti, vanjo damo špagete ter jih premešamo s kuhalnico. Kuhamo toliko časa, kot je zapisano na embalaži od špagetov.

Pripravimo omako. Najprej narežemo čebulo, paradižnik prerežemo na polovice, olive na kolobarje, feta sir pa na kocke, ki jih nato še s prsti ali vilicami zdrobimo.

spageti-z-rakci-na-grski-nacin-2

V drugi kozici na olju prepražimo čebulo. Dodamo rakce in jih pražimo 5 minut. Medtem dodajamo začimbe: sol, česen, timijan, rožmarin in origano. Dodamo še paradižnik in pražimo še 2 minuti.

spageti-z-rakci-na-grski-nacin-3

V kozico stresemo špagete, dodamo še dve žlici olivnega olja in na nizkem ognju vse skupaj dobro premešamo. Špagete predenemo na krožnike. Po vrhu potresemo narezane olive in zdrobljen feta sir.

spageti-z-rakci-na-grski-nacin-4

Kosilo je pripravljeno!

 

Uživajte v odlični kombinaciji okusov!

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 5]

Manca Rudolf

Hej! Sem Manca Rudolf, avtorica kulinaričnega bloga Rudolfova malca (http://www.rudolfovamalca.com/), kamor objavljam recepte, priporočila in druga (kulinarična) doživetja. Sem zagovornica sezonske, lokalne, doma pridelane hrane. Rada imam preproste recepte, hkrati pa se izogibam uporabe vnaprej pripravljenih polizdelkov – raje čim več pripravim sama. Sem tudi ljubiteljica glasbe, zborovskega petja, slovenskih narečij, dobrih knjig, francoskega jezika, našega planeta, (ročno izdelanega) nakita, prikupnih kuharskih pripomočkov in dobre hrane.

Dodaj odgovor