Špageti s špinačo
Špageti s špinačo so fantastično kosilo na hitro. Pripravili si jih boste v res rekordnem času. 15 minut, da skuhate špagete, medtem pripravite špinačo in že uživate v odličnem kosilu.
Špageti s špinačo – pripomočki:
- velik lonec
- kozica
- kuhalnica
- skleda
- stiskač za česen
- papirnate brisače
- nož
- deska za rezanje
- cedilo za špagete
Špageti s špinačo – sestavine:
(za 2 osebi)
- 200 g špagetov (Barilla No. 5)
- voda
- 6 žlic olivnega olja
- 3 stroke česna
- 200 g mlade špinače
- ščep mlete sladke rdeče paprike
- vejica peteršilja
- 2 × ščep soli
- ščep popra
Špageti s špinačo – priprava:
V velikem loncu zavremo vodo, ki smo ji dodali velik ščep soli. Ko voda zavre, vanjo damo špagete in jih kuhamo v skladu z navodili na embalaži. Ko kuhamo testenine, lonca nikoli ne pokrivamo!
Špinačo speremo pod tekočo vodo, ji potrgamo peclje in osušimo s čisto kuhinjsko krpo ali papirnatimi brisačami. Česen drobno nasekljamo. Najenostavneje je, če ga stisnemo s stiskačem za česen.
V kozici segrejemo olje, dodamo na drobno nasekljan česen. Pražimo ga toliko časa, da zadiši. Česen ne sme porjaveti.
Dodamo špinačo in na hitro podušimo, da špinača ovene. Ves čas mešamo. Ko špinača ovene, jo solimo in popramo.
Špagete odcedimo in razporedimo na krožnike. Dodamo dušeno špinačo s česnom in posujemo s ščepom sladke rdeče paprike ter nasekljanim peteršiljem.
Uživajte v okusih!