Špageti “Ne ravno carbonara”
Print Friendly, PDF & Email

Nimate veliko prostega časa za kuhanje? Bi radi odšteli čim manj denarja za čim bolj pošten obrok? Potem poskusite preprost, hitro pripravljen recept Špageti »Ne ravno carbonara«, ki vas gotovo ne bo razočaral.

spageti- ne ravno carbonara-1

spageti -ne ravno carbonara-2 Kaj potrebujemo za špagete »Ne ravno carbonara«?

• nož
• rezalna deska
• ponev
• kuhalnica
• kozarec
• lonec
• stiskalec česna

 spageti- ne ravno carbonara-3

Sestavine za špagete »Ne ravno carbonara«:

  • ½ čebule
  • 2 mala stroka česna
  • 250 g špagetov
  • 2 jajci
  • 2 veliki žlici mleka
  • 15 dag šunke
  • 15 dag pancete
  • 3 ščepci soli in ščepec popra
  • 3 velike žlice naribanega parmezana
  • 2,5 dl smetane za kuhanje

Špageti “Ne ravno carbonara” – postopek:

Najprej na drobno sesekljamo čebulo in stisnemo česen. Oboje pražimo na zmerni temperaturi in občasno premešamo. Medtem v lonec nalijemo vodo za špagete  in ga pristavimo na ogenj.

spageti -ne ravno carbonara- 4

Na majhne koščke narežemo šunko in panceto, ter ju dodamo v ponev k čebuli in česnu, ko sta ta zlato rjave barve. Občasno premešamo. V kozarcu z vilico stepemo 2 rumenjaka in 2 žlici mleka, po okusu popopramo. V vrelo vodo za špagete damo dva ščepa soli in nato špagete, katere kuhamo po predpisanem času (“al dente”).

spageti-ne ravno carbonara-5

Ko je meso popečeno, dodamo v ponev smetano za kuhanje in parmezan, ter pred vretjem smetane zmanjšamo ogenj. Špagete odcedimo in jih še vroče stresemo v ponev z mesom in smetano, ter zalijemo z rumenjaki. Ponev odstavimo z ognja in špagete dobro premešamo z omako ter postrežemo.

spageti- ne ravno carbonara-6

Nasvet
Pri špagetih “Ne ravno carbonara” moramo biti pozorni, da ko dodajamo rumenjaka, so špageti zares vroči.

Pa dober tek!

Ocena:
Skupaj: 0 Povprečno: 0]

Dodaj odgovor