Sočni in mehki svinjski zrezki v omaki z vinom
Svinjski zrezki, pripravljeni po tem receptu, so neverjetno sočni in mehki, omaka pa je dobesedno – kot bi rekli po domače – za “prste polizat”. Dejstva, da je pripravljena, kot bi mignil, niti ne rabim posebej poudarjati, saj so tako pripravljeni svinjski zrezki v omaki z vinom odlična izbira za vse sodobne ženske, ki nimajo veliko časa za kuhanje.
Pripomočki za svinjske zrezke v omaki:
- deska za rezanje
- ponev
Sestavine za svinjske zrezke v omaki:
- 300 g svinjskih zrezkov
- 4-5 strokov česna
- 2 dl paradižnikove mezge
- 1 dl belega vina
- po potrebi 0,5 dl vode ali juhe
- žlička (najbolje domače) vegete, ščepec soli in popra
- vejica sušenega (ali še bolje sveža) peteršilja in origana
- olivno olje
Postopek za pripravo svinjskih zrezkov:
V ponvi segrejemo malo olivnega olja in medtem svinjske zrezke narežemo na medaljončke. Nato jih dodamo na olje.
Kose svinjine zdaj popečemo z obeh strani. Dodamo nasekljan česen, ščepec soli, popra, žličko vegete, nasekljan ali suh origano in 0,5 dl belega vina. Na zmernem ognju pokrito kuhamo okrog 10 minut.
Po desetih minutah dodamo še paradižnikovo mezgo, preostanek vina in malo juhe ali vode. Premešamo in pustimo, da se kuha na zmernem ognju okrog 15 minut.
Pred koncem dodamo še nasekljan peteršilj in premešamo.
Tako, naši svinjski zrezki so v obliki simpatičnih medaljončkov pripravljeni hitro, vseeno pa so neverjetno sočni in mehki. Omaka pa je naravnost božanska, saj ji da manjša količina vina enkraten okus. Ponudimo jih lahko kot samostojno jed ob ajdovem ali pirinem kruhu, odlično pa se ujamejo tudi s krompirjevim pirejem.