Sočni in mehki svinjski zrezki v omaki z vinom
Print Friendly, PDF & Email

Svinjski zrezki, pripravljeni po tem receptu, so neverjetno sočni in mehki, omaka pa je dobesedno – kot bi rekli po domače – za “prste polizat”. Dejstva, da je pripravljena, kot bi mignil, niti ne rabim posebej poudarjati, saj so tako pripravljeni svinjski zrezki v omaki z vinom odlična izbira za vse sodobne ženske, ki nimajo veliko časa za kuhanje.

Socni in mehki svinjski zrezki v omaki z vinom

Pripomočki za svinjske zrezke v omaki:

  • deska za rezanje
  • ponev

Sestavine za svinjske zrezke v omaki:

  • 300 g svinjskih zrezkov
  • 4-5 strokov česna
  • 2 dl paradižnikove mezge
  • 1 dl belega vina
  • po potrebi 0,5 dl vode ali juhe
  • žlička (najbolje domače) vegete, ščepec soli in popra
  • vejica sušenega (ali še bolje sveža) peteršilja in origana
  • olivno olje

Postopek za pripravo svinjskih zrezkov:

V ponvi segrejemo malo olivnega olja in medtem svinjske zrezke narežemo na medaljončke. Nato jih dodamo na olje.

Socni in mehi svinjski zrezki v omaki z vinom

Kose svinjine zdaj popečemo z obeh strani. Dodamo nasekljan česen, ščepec soli, popra, žličko vegete, nasekljan ali suh origano in 0,5 dl belega vina. Na zmernem ognju pokrito kuhamo okrog 10 minut.

Socni in mehi svinjski zrezki v omaki z vinom

Po desetih minutah dodamo še paradižnikovo mezgo, preostanek vina in malo juhe ali vode. Premešamo in pustimo, da se kuha na zmernem ognju okrog 15 minut.

Socni in mehi svinjski zrezki v omaki z vinom

Pred koncem dodamo še nasekljan peteršilj in premešamo.

Socni in mehi svinjski zrezki v omaki z vinom

Tako, naši svinjski zrezki so v obliki simpatičnih medaljončkov pripravljeni hitro, vseeno pa so neverjetno sočni in mehki. Omaka pa je naravnost božanska, saj ji da manjša količina vina enkraten okus. Ponudimo jih lahko kot samostojno jed ob ajdovem ali pirinem kruhu, odlično pa se ujamejo tudi s krompirjevim pirejem.

Socni in mehki svinjski zrezki v omaki z vinomNaj vam tekne!

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 3]

Sanjica

Sem jezikoslovka, pedagoginja in Imam več različnih hobijev -- rada berem, vrtnarim, poslušam glasbo. V življenju mi zelo veliko pomenijo živali, zato prostovoljno pomagam zapuščenim ter zanemarjenim psom in mačkam. Sem tudi ponosna lastnica čudovitega kužka Makija, mucka Mukija, ptičjega pajka in zlatih ribic. Za vsem ne zaostaja niti ljubezen do kuhanja, saj se tako sproščam. Pri tem uporabljam čim bolj domače sestavine (po možnosti iz lastnega vrta) in čim manj aditivov. Obožujem zelišča, ki jih tudi skrbno vzgajam, in menim, da so ravno ona tista, ki dajo jedem piko na i.

Dodaj odgovor