Sočen zajček v bučkini omaki
Print Friendly, PDF & Email

Meso zajčka najbrž ni zelo pogosto na našem jedilniku, vendar, ko enkrat toliko pride na vrsto, si ga želimo pripraviti na najbolj slasten možen način. Sočen zajček v bučkini omaki je zelo enostaven za pripravo in za prste obliznit.

Sočen zajček v bučkini omaki – pripomočki:

  • dve kozici s pokrovom
  • nož in deska
  • kozarec ali merica za riž
  • kuhalnica
  • štedilnik

Sočen zajček v bučkini omaki – sestavine:

(za 2 osebi)

  • zajčje sprednje ali zadnje noge (2 kosa)
  • 1 večja bučka
  • 1 žlica paradižnikove paste
  • sol, poper
  • česen in paprika v prahu
  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 žlica moke
  • 150 g riža
  • curry v prahu

Sočen zajček v bučkini omaki – postopek:

Zajčjim nogam po želji odstranite kosti, ni pa nujno. Noge posolimo, popopramo ter dodamo česen in papriko v prahu ter pustimo vsaj 15 min, da se začimbe vtrejo v meso.

Kozico segrejemo ter dodamo dve žlici olivnega olja. Meso dobro popečemo z obeh strani (približno 3 minute na vsaki strani).

Medtem, ko se meso peče odmerimo 1 skodelico riža oziroma 150 g riža. Dodamo 2 skodelici vode ter 1 žličko curryja in soli. Kuhamo po navodilih proizvajalca oziroma dokler riž ne postane mehek.

Ko je meso spečeno, dodamo paradižnikovo pasto ter zalijemo z 1 dl vode ter pustimo, da se pokuha vsaj 10 min. Vmes zajčka obračamo.

Sedaj bučko dobro operemo in narežemo na manjše kocke. Dodamo jih k mesu ter ponovno kuhamo toliko časa dokler se bučka ne zmehča.

Vmes še malo zalivamo z vodo in kuhamo toliko časa, da se tudi zajček zmehča in postane sočen. Tik pred koncem dodamo še žlico moke, da zgostimo omako.

Sedaj serviramo krožnik tako, da naredimo posteljico iz riža, nanj pa položimo sočnega zajčka ter vse skupaj polijemo z omako iz bučk. Po želji lahko čez naribamo še kvaliteten parmezan. Dober tek vam želim!

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4.3]

Martina

Po poklicu grafična oblikovalka in mamica hčerkice Tjaše. Velika ljubiteljica fotografije in kuhanja katero združujem v eno strast - pisanje receptov.

Dodaj odgovor