Slastno pečen svinjski vrat z nadevom
Iz suhoparnega in klasičnega kosa svinjskega vrata lahko pričaramo nadvse okusen kos pečenega mesa. Le malo dodatkov in že imamo na krožniku slastno pečen svinjski vrat z nadevom.
Slastno pečen svinjski vrat z nadevom – pripomočki:
- nož
- ribežen
- deska za rezanje
- pekač od pečice
Slastno pečen svinjski vrat z nadevom – sestavine:
Sestavine so za 8 oseb (ali 4 lačne)
- 8 kosov svinjskega vrata
- 3 stroke česna
- čajna žlička kumine v prahu ali cele kumine
- sol
- poper
- 1 žlica svinjske masti ali olje
Nadev:
- 8 rezin šunke
- 100 g sira za ribanje
- 50 g grana padano sira
- 3 žlice sladke koruze
- 1 jajce
- poper
- čili v kosmičih (po želji, ni obvezno)
Slastno pečen svinjski vrat z nadevom – postopek:
Kose svinjskega vrata umijemo pod tekočo vodo in jih osušimo. Natremo jih s strtim česnom, soljo, poprom in kumino. Naložimo jih v pekač katerega smo namazali s svinjsko mastjo ali naoljili z nekaj olja in damo peči na 170 stopinj Celzija.
Ko so kosi mesa na zgornji strani že lepo zapečeni, jih obrnemo in pečemo naprej. Med peko jih zalivamo.
Med tem pripravimo nadev. Šunko narežemo na manjše kose.
Sir naribamo in dodamo k šunki. Dodamo tudi sir grana padano. Malo premešamo, da se sestavine pomešajo.
Nato dodamo še koruzo, poper, čili – neobvezno in eno jajce. Temeljito premešamo.
Ko je meso pečeno, vsak kos mesa izdatno naložimo z nadevom in pečemo še cca. 10 minut, da se nadev lepo stopi in zapeče.
Ponudimo še vroče. Pa dober tek!