Slastno pečen svinjski vrat z nadevom
Print Friendly, PDF & Email

Iz suhoparnega in klasičnega kosa svinjskega vrata lahko pričaramo nadvse okusen kos pečenega mesa. Le malo dodatkov in že imamo na krožniku slastno pečen svinjski vrat z nadevom.

slastno-pecen-svinjski-vrat-z-nadevom-6Slastno pečen svinjski vrat z nadevom – pripomočki:

  • nož
  • ribežen
  • deska za rezanje
  • pekač od pečice

Slastno pečen svinjski vrat z nadevom – sestavine:

Sestavine so za 8 oseb (ali 4 lačne)

  • 8 kosov svinjskega vrata
  • 3 stroke česna
  • čajna žlička kumine v prahu ali cele kumine
  • sol
  • poper
  • 1 žlica svinjske masti ali olje

Nadev:

  • 8 rezin šunke
  • 100 g sira za ribanje
  • 50 g grana padano sira
  • 3 žlice sladke koruze
  • 1 jajce
  • poper
  • čili v kosmičih (po želji, ni obvezno)

Slastno pečen svinjski vrat z nadevom – postopek:

Kose svinjskega vrata umijemo pod tekočo vodo in jih osušimo. Natremo jih s strtim česnom, soljo, poprom in kumino. Naložimo jih v pekač  katerega smo namazali s svinjsko mastjo ali naoljili z nekaj olja in damo peči na 170 stopinj Celzija.

slastno-pecen-svinjski-vrat-z-nadevom-1

Ko so kosi mesa na zgornji strani že lepo zapečeni, jih obrnemo in pečemo naprej. Med peko jih zalivamo.

slastno-pecen-svinjski-vrat-z-nadevom-2Med tem pripravimo nadev. Šunko narežemo na manjše kose.

slastno-pecen-svinjski-vrat-z-nadevom-3Sir naribamo in dodamo k šunki. Dodamo tudi sir grana padano. Malo premešamo, da se sestavine pomešajo.

slastno-pecen-svinjski-vrat-z-nadevom-4Nato dodamo še koruzo, poper, čili – neobvezno in eno jajce. Temeljito premešamo.

slastno-pecen-svinjski-vrat-z-nadevom-5Ko je meso pečeno, vsak kos mesa izdatno naložimo z nadevom in pečemo še cca. 10 minut, da se nadev lepo stopi in zapeče.

slastno-pecen-svinjski-vrat-z-nadevom-7Ponudimo še vroče. Pa dober tek!

slastno-pecen-svinjski-vrat-z-nadevom-6

Ocena:
Skupaj: 8 Povprečno: 4.5]

Dodaj odgovor