Slastni rdeči fižoleti
Včasih nam v hladilniku zmanjka sestavin, ali pa enostavno nimamo časa za pripravo jedi. V takih primerih je zelo primerna kakšna zamrznjena zaloga, ki nam jo je »nona« poklonila ob zadnjem obisku, ko je rekla »ma vzemi, nikoli ne veš kdaj ti pride prav«. Dodamo še par sestavin in hitro imamo pripravljeno slastno kosilo oz.prilogo.
Fižoleti, ali stočji fižol, spadajo v skupino stročnic. Zaradi visoke vsebnosti beljakovin nas nasitijo in so odličen nadomestek za meso. Dodatek peteršilja pa jim da zaokrožen, poln okus.
Slastni rdeči fižoleti – pripomočki:
- večjo posodo za kuhanje
- kuhalnico za mešanje
- desko za rezanje
- nož
Slastni rdeči fižoleti – sestavine:
- 700 g zamrznjenih fižoleto
- 300 g zamrznjene paradižnikove omake
- 3 stroki česna
- šopek peteršilja
- sol
- kajenski poper
- žlička kokosovega olja
Slastni rdeči fižoleti – postopek:
V posodi segrejemo kokosovo olje in na hitro prepražimo najprej česen, ki mu dodamo še zamrznjene fižolete.
Malce pomešamo in dodamo še zamrznjeno paradižnikovo omako.
Vse skupaj posolimo in začinimo s kajenskim poprom. Posodo pokrijemo in kuhamo približno 30min (odvisno od debeline fižoletov). Občasno premešamo. Medtem, ko čakamo, da se fižoleti skuhajo v paradižnikovi omaki, nasekljamo peteršilj.
Ko so fižoleti kuhani, jim dodamo nasekljan peteršilj, vse skupaj še enkrat premešamo in postrežemo.
Pripravili smo bogat beljakovinski obrok, ki ga lahko postrežemo tudi kot samostojno jed.