Rump steak (medium)
Print Friendly, PDF & Email

Za ljubitelje mesa je rump steak prava poslastica. Goveje meso, ki je čudovito mehko in okusno. Tokrat ga bomo spekli do “medium” torej toliko, da bo sredina še vedno rožnata, ampak kuhana. Priprava je pravzaprav preprosta in zelo hitra. Pripravi ga lahko čisto vsak ljubitelj mesa. 🙂 Poskusite!

rump-steak-medium-6

Rump steak (medium) – pripomočki:

  • ponev
  • lesena lopatica
  • nož
  • krožnik
  • štedilnik
  • žlica

Rump steak (medium) – sestavine:

  • poljubna količina steakov, oz. zrezkov zgornjega stegna goveda (starano meso), 1 steak oz. zrezek na osebo
  • sol in poper po okusu (dodate lahko tudi čili, ali ostale začimbe po okusu, začimb naj bo čim manj)
  • žlica masla
  • cca. 3 žlice olja

Rump steak (medium) – postopek:

Najprej poskrbimo, da so zrezki na sobni temperaturi, če jih bomo vzeli iz hladilnika in takoj pekli, se nam ne bodo spekli in bodo na znotraj še malo surovi, torej bodo ostali nekje “medium rare”.

rump-steak-medium

Zrezke položimo na krožnik, ter jih z obeh strani solimo in popramo po okusu. Soli naj bo dovolj, zaradi same debeline mesa. Sol in poper, nato s prsti vtremo, oz. “vmasiramo” v meso.

rump-steak-medium-1

Na štedilnik pristavimo ponev, v katero zlijemo olje in počakamo, da se olje zelo segreje. Ko je olje dovolj vroče, zrezke položimo v ponev in jih pečemo 2,5 do 3 minute.

rump-steak-medium-2

Nato jih obrnemo in jih še na drugi strani pečemo 2,5 do 3 minute, med tem, ko se pečejo na drugi strani, v ponev dodamo maslo, ter ponev nagibamo, da se maslo razporedi po celotni površini.

rump-steak-medium-3

Zrezkov ne obračamo večkrat, ampak le enkrat! Nato z žlico, maslo zajamemo in ga prelivamo čez zrezke.

rump-steak-medium-4

Zrezke po pretečenem času odstranimo iz ponve in le še uživamo. 😀

rump-steak-medium-5

Režemo ga na rezine, pod kotom 45 °.

Nom nom in dober tek! 😉

-Balubah

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor