Rumena bučkina rižota
Tudi buče so na vrhuncu svoje sezone, pa še niti noč čarovnic ni. Rada pripravljam enostavne jedi, takšna je tudi rižota, ki vam jo postrežem danes.
Rumena bučkina rižota – pripomočki:
• deska za rezanje
• nož
• lupilec za krompir
• ponev
Rumena bučkina rižota – sestavine:
• hokaido buča
• čebula
• česen
• feferon
• sveža zelišča (bazilika, rožmarin, timijan, meta…)
• belo vino
• mešan riž
• kremni sir Philadelphija
• maslo
Rumena bučkina rižota – postopek:
Najprej pripravimo pečeno bučo, ki jo lahko postrežemo kot samostojno jed, jaz pa sem jo postregla kar zraven rižote.
Bučo olupimo in narežemo na večje kose.
Damo jo na s peki papirjem obložen pekač. Radodarno polijemo z olivnim oljem, solimo, popramo, posujemo s svežimi zelišči in sesekljanim feferonom. Dodamo še nekaj strokov celega česna. Pečemo v pečici slabe pol ure.
Za rižoto na olivnem olju prepražimo čebulo, dodamo nasekljan česen, feferon, zelišča in bučo. Začinimo še s soljo in kurkumo v prahu.
Dodamo opran riž in zalijemo z vinom. Nato zalijemo z vodo in kuhamo. Ko je rižota kuhana, jo odstavimo z ognja, dodamo kos masla in žlico kremnega sira ter premešamo. Zraven sem postregla še pečeno bučo.
Uf kakšne barve, ja, jesen se bliža 🙂
Dober tek!