Rumena bučkina rižota
Print Friendly, PDF & Email

Tudi buče so na vrhuncu svoje sezone, pa še niti noč čarovnic ni. Rada pripravljam enostavne jedi, takšna je tudi rižota, ki vam jo postrežem danes.
rumena_buckina_rizota2

Rumena bučkina rižota – pripomočki:

• deska za rezanje
• nož
• lupilec za krompir
• ponev

Rumena bučkina rižota – sestavine:

rumena_buckina_rizota1hokaido buča
• čebula
• česen
• feferon
• sveža zelišča (bazilika, rožmarin, timijan, meta…)
• belo vino
• mešan riž
• kremni sir Philadelphija
• maslo

Rumena bučkina rižota – postopek:

Najprej pripravimo pečeno bučo, ki jo lahko postrežemo kot samostojno jed, jaz pa sem jo postregla kar zraven rižote.
Bučo olupimo in narežemo na večje kose.

rumena_buckina_rizota4

Damo jo na s peki papirjem obložen pekač. Radodarno polijemo z olivnim oljem, solimo, popramo, posujemo s svežimi zelišči in sesekljanim feferonom. Dodamo še nekaj strokov celega česna. Pečemo v pečici slabe pol ure.

rumena_buckina_rizota3

Za rižoto na olivnem olju prepražimo čebulo, dodamo nasekljan česen, feferon, zelišča in bučo. Začinimo še s soljo in kurkumo v prahu.

rumena_buckina_rizota6
rumena_buckina_rizota7
rumena_buckina_rizota8

Dodamo opran riž in zalijemo z vinom. Nato zalijemo z vodo in kuhamo. Ko je rižota kuhana, jo odstavimo z ognja, dodamo kos masla in žlico kremnega sira ter premešamo. Zraven sem postregla še pečeno bučo.
Uf kakšne barve, ja, jesen se bliža 🙂

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4]

Metul

Sem grafična oblikovalka in samostojna podjetnica. Po duši športnica, tek na smučeh, potapljanje na vdih in gorništvo so del mojega življenja, prosti čas pa rada preživljam tudi v kuhinji, kjer kot prava ljubiteljica okusne in zdrave hrane najraje preizkušam nove recepte.

Dodaj odgovor