Rižota iz pečenih paprik
Print Friendly, PDF & Email

Paprike so vsestransko živilo. Dobre so v solati, polnjene, pečene, lahko pa kombiniramo pečenje in kuhanje in jih pripravimo v slastni rižoti pečenih paprik. Rižota iz pečenih paprik je malo drugačna, a konkurenčna vsem drugim rižotam.

Rižota iz pečenih paprik

Rižota iz pečenih paprik – pripomočki:

  • posoda za kuhanje
  • kuhalnica
  • kuhinjska pečica
  • pekač
  • peki papir

Rižota iz pečenih paprik – sestavine:

  • 8 paprik (večinoma rumene, lahko tudi kakšna zelena)
  • 3 ščepi soli
  • 5 žlic olivnega olja
  • 2 stroka česna
  • 250 g riža

 Rižota iz pečenih paprik – postopek priprave:

Operemo 8 paprik.

Rižota iz pečenih paprik

Jih izdatno posolimo, naoljimo z olivnim oljem in jih 20 minut v pečici pečemo na 220°C.

Rižota iz pečenih paprik

Rižota iz pečenih paprik

Paprikam odstranimo peclje in jih skupaj s soljo in oljem postrgamo v lonec.

Rižota iz pečenih paprik

Dodamo 2 stroka česna.

Rižota iz pečenih paprik

Dodamo riž ter kuhamo in vseskozi mešamo. Postopno dodajamo vodo in prilagajamo moč kuhališča tako, da vsebina vseskozi vre. Kuhamo do želene trdote riža. Neprestano mešamo, da se vsebina ne prismodi.

Rižota iz pečenih paprik

Rižota iz pečenih paprik je gotova.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor