Rižota iz pečenih paprik
Paprike so vsestransko živilo. Dobre so v solati, polnjene, pečene, lahko pa kombiniramo pečenje in kuhanje in jih pripravimo v slastni rižoti pečenih paprik. Rižota iz pečenih paprik je malo drugačna, a konkurenčna vsem drugim rižotam.
Rižota iz pečenih paprik – pripomočki:
- posoda za kuhanje
- kuhalnica
- kuhinjska pečica
- pekač
- peki papir
Rižota iz pečenih paprik – sestavine:
- 8 paprik (večinoma rumene, lahko tudi kakšna zelena)
- 3 ščepi soli
- 5 žlic olivnega olja
- 2 stroka česna
- 250 g riža
Rižota iz pečenih paprik – postopek priprave:
Operemo 8 paprik.
Jih izdatno posolimo, naoljimo z olivnim oljem in jih 20 minut v pečici pečemo na 220°C.
Paprikam odstranimo peclje in jih skupaj s soljo in oljem postrgamo v lonec.
Dodamo 2 stroka česna.
Dodamo riž ter kuhamo in vseskozi mešamo. Postopno dodajamo vodo in prilagajamo moč kuhališča tako, da vsebina vseskozi vre. Kuhamo do želene trdote riža. Neprestano mešamo, da se vsebina ne prismodi.
Rižota iz pečenih paprik je gotova.
Dober tek!