Ričet s klobaso
Ričet s klobaso je okusna enolončnica, katere glavne sestavine so ješprenj, klobasa, korenček in fižol.
Pripomočki za pripravo ričeta s klobaso
- deska
- nož
- kuhalnica
- posoda za kuhanje
- posoda
Sestavine za pripravo ričeta s klobaso
- 1/2 čebule
- 300 g ješprenja
- 1 žlica domače masti z ocvirki
- 1 kranjska klobasa
- 1 konzerva fižola
- 5 manjši korenčkov
- lovorjev list
- timijan
- sol
- poper
- 1 žlica paradižnikovega koncentrata
- voda
Postopek priprave ričeta s klobaso
V posodo damo ješprenj, ga zalijemo z vodo in pustimo namakati čez noč. Pred kuho mu odlijemo vodo. V posodo za kuhanje damo žlico masti z ocvirki in prepražimo.
Dodamo sesekljano čebulo ter prepražimo, da porjavi. Dodamo začimbe in premešamo.
Dodamo vse ostale sestavine, razen fižola. Vse skupaj zalijemo z vodo, tako da voda sega čez vse sestavine. Zavremo, nato pa ogenj zmanjšamo in kuhamo približno 1 uro. Vmes premešamo, če ješprenj popije veliko vode, jo še dodamo – da se ne začne žgati.
Ko je kuhano, razrežemo klobaso in jo damo nazaj v ričet. Dodamo še odcejan fižol iz konzerve.
Tako, ričet s klobaso je pripravljen. Dober tek.