Ričet s klobaso
Print Friendly, PDF & Email

Ričet s klobaso je okusna enolončnica, katere glavne sestavine so ješprenj, klobasa, korenček in fižol.

Ričet s klobaso

Pripomočki za pripravo ričeta s klobaso

  • deska
  • nož
  • kuhalnica
  • posoda za kuhanje
  • posoda

Sestavine za pripravo ričeta s klobaso

  • 1/2 čebule
  • 300 g ješprenja
  • 1 žlica domače masti z ocvirki
  • 1 kranjska klobasa
  • 1 konzerva fižola
  • 5 manjši korenčkov
  • lovorjev list
  • timijan
  • sol
  • poper
  • 1 žlica paradižnikovega koncentrata
  • voda

Postopek priprave ričeta s klobaso

V posodo damo ješprenj, ga zalijemo z vodo in pustimo namakati čez noč. Pred kuho mu odlijemo vodo. V posodo za kuhanje damo žlico masti z ocvirki in prepražimo.

Ričet s klobaso

Dodamo sesekljano čebulo ter prepražimo, da porjavi. Dodamo začimbe in premešamo.

Ričet s klobaso

Dodamo vse ostale sestavine, razen fižola. Vse skupaj zalijemo z vodo, tako da voda sega čez vse sestavine. Zavremo, nato pa ogenj zmanjšamo in kuhamo približno 1 uro. Vmes premešamo, če ješprenj popije veliko vode, jo še dodamo – da se ne začne žgati.

Ričet s klobaso

Ko je kuhano, razrežemo klobaso in jo damo nazaj v ričet. Dodamo še odcejan fižol iz konzerve.

Ričet s klobaso

Tako, ričet s klobaso je pripravljen. Dober tek.

Ocena:
Skupaj: 42 Povprečno: 4.4]

Dunja

Sem Dunja, ena izmed avtoric receptov na oblizniprste.si. Rada ustvarjam, poleg kuhanja in peke rada tudi šivam in kvačkam. Večino svojega časa pa posvečam svojima sinovoma, s katerima najraje skupaj pripravljamo sladice. Pa dober tek in prijetno sladkanje ;)

Dodaj odgovor