Ribji file s polento
Ribje jedi so vedno dobra izbira, saj so lahke in hitro prebavljive. Poglejmo, kako pripravimo okusen ribji file s polento, ki je lahek in hitro prebavljiv obrok.
Ribji file s polento – pripomočki:
- lonec
- kuhalnica
- pekač za polento
- pekač za ribje fileje
- štedilnik
- električna pečica
Ribji file s polento – sestavine:
- 1 skodelica instant polente
- 3 in pol skodelice vode
- 1 košček masla
- sol
- 50 ml oljčnega olja
- 1 svež paradižnik
- 1 paprika
- vejica rožmarina
- poper
- limona
Priprava ribjih filejev s polento
Najprej skuhamo polento. V loncu zavremo vodo, jo posolimo in vanjo stresemo polento. Na majhnem ognju kuhamo približno dve minuti. V kuhano polento damo košček masla in premešamo, da se maslo stopi.
Polento vlijemo v pekač, poravnamo in pustimo, da se popolnoma ohladi.
Pečico segrejemo na 200 0C. Fileje očistimo, osušimo in odstranimo tudi najmanjše kosti. Začinimo jih s soljo in poprom, ter pokapamo z limoninim sokom. Operemo in očistimo še papriko in paradižnik. Papriko narežemo na tanke rezance, paradižnik pa na rezine. Pekač namažemo z olivnim oljem.
Ohlajeno polento razrežemo na kocke. Tudi ribje fileje razrežemo na velikost kock. V namaščen pekač položimo kocke polente, nanje položimo ribje fileje, jih obložimo z rezinami paradižnika in paprike ter rožmarina.
Pečemo v pečici približno 15 minut in jed je gotova.
Dober tek!
.