Ribji file s polento
Print Friendly, PDF & Email

Ribje jedi so vedno dobra izbira, saj so lahke in hitro prebavljive. Poglejmo, kako pripravimo okusen ribji file s polento, ki je lahek in hitro prebavljiv obrok.

Ribji file s polento

Ribji file s polento – pripomočki:

  • lonec
  • kuhalnica
  • pekač za polento
  • pekač za ribje fileje
  • štedilnik
  • električna pečica

Ribji file s polento – sestavine:

  • 1 skodelica instant polente
  • 3 in pol skodelice vode
  • 1 košček masla
  • sol
  • 50 ml oljčnega olja
  • 1 svež paradižnik
  • 1 paprika
  • vejica rožmarina
  • poper
  • limona

Priprava ribjih filejev s polento

Najprej skuhamo polento. V loncu zavremo vodo, jo posolimo in vanjo stresemo polento. Na majhnem ognju kuhamo približno dve minuti. V kuhano polento damo košček masla in premešamo, da se maslo stopi.

Ribji file s polento

Polento vlijemo v pekač, poravnamo in pustimo, da se popolnoma ohladi.

Ribji file s polento

Pečico segrejemo na 200 0C. Fileje očistimo, osušimo in odstranimo tudi najmanjše kosti. Začinimo jih s soljo in poprom, ter pokapamo z limoninim sokom. Operemo in očistimo še papriko in paradižnik. Papriko narežemo na tanke rezance, paradižnik pa na rezine. Pekač namažemo z olivnim oljem.

Ribji file s polento

Ohlajeno polento razrežemo na kocke. Tudi ribje fileje razrežemo na velikost kock. V namaščen pekač položimo kocke polente, nanje položimo ribje fileje, jih obložimo z rezinami paradižnika in paprike ter rožmarina.

Ribji file s polento

Pečemo v pečici približno 15 minut in jed je gotova.

Dober tek!

.

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor