Ragu z gobicami
Print Friendly, PDF & Email

Pripravimo presenečenje svojim najbližjim in jim ponudimo odlično in zelo okusno kosilo. Ragu z gobicami je presenetljivo dobrega okusa in ga priporočam vsem, ki imajo radi dobre in zelo okusne omake s testeninami. Po tem receptu bomo pripravili odlično kosilo za 4 osebe. Ragu z gobicami je odlična priloga testeninam, lahko ga pa kombiniramo tudi s polento, polnozrnatim rižem ali kuhanim krompirjem.

Pripomočki za ragu z gobicami:

  • 1 večja posoda za kuhanje testenin
  • cedilo
  • 1 širša posoda s pokrovom za kuhanje omake
  • jušna žlica
  • kuhalnica
  • deska in nož za rezanje sestavin
  • električni štedilnik

Sestavine za ragu z gobicami:

Za 4 osebe:

  • 500 g mešanega mletega mesa
  • 500 g šampinjonov ali drugih sveže nabranih gobic
  • 2 čebuli (200 g)
  • 130 g masla
  • sol in poper po okusu
  • 1 goveja jušna kocka
  • 1 ravna jušna žlica origana
  • 1 ravna jušna žlica začimbne mešanice
  • 2 pločevinki narezanih pelatov (500 g)
  • 250 g testenin po lastni izbiri, če kosilo pripravljate s testeninami

Postopek priprave za ragu z gobicami:

Najprej očistimo čebulo in jo narežemo na koščke. V širši posodi za pripravo omake raztopimo maslo na nizki temperaturi in dodamo narezano čebulo. Vzamemo kuhalnico in med praženjem čebulo večkrat premešamo, da se ne prime. Ko je čebula lepo popražena, ji dodamo mleto mešano meso ter sol in poper po okusu.

Nadaljujemo s praženjem na nizki temperaturi v pokriti posodi in med praženjem sestavine večkrat premešamo.

Med tem časom operemo, očistimo in na koščke narežemo gobice ter jih dodamo mletemu mesu in čebuli.

Vse sestavine dobro premešamo ter dodamo 1 žlico začimbne mešanice. Sestavine v loncu pražimo še 10 minut na nizki temperaturi v pokriti posodi. Po poteku tega časa praženim sestavinam dodamo narezane pelate, jušno kocko in žlico origana.

Premešamo in kuhamo v pokriti posodi še 20 do 25 minut. Med kuhanjem sestavine večkrat premešamo ter zadnjih 10 minut odstranimo pokrov in povečamo temperaturo kuhanja.

Tako pripravljen ragu odstranimo z ognja in v pokriti posodi pustimo, da se nekoliko ohladi. Med tem časom skuhamo testenine, ki smo jih izbrali in pripravili po navodilih na embalaži. Kuhane in odcejene testenine lahko takoj in še vroče primešamo kuhani omaki ali pa serviramo ločeno.

Kot sem že omenila, testenine lahko zamenjamo s polento, rižem ali kuhanim krompirjem. Ragu z gobicami je pripravljen, uživajte v zares dobrem kosilu.

Dober tek.

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor