Puranje rolice v smetanovi omaki
Print Friendly, PDF & Email

Včasih se nam zahoče, da dolgočasnemu zrezku spremenimo videz in seveda zaradi dodatkov  povečamo tudi moč okusov, zaradi katerih jed postane okusnejša. Danes bomo pripravili puranje rolice v smetanovi omaki, ki jo bomo dodatno popestrili okuse.

Puranje rolice v  smetanovi omaki – pripomočki:

  • nož
  • deska
  • ponev
  • kuhinjsko kladivo

Puranje rolice v smetanovi omaki – sestavine:

Za 4 osebe:

  • 4 puranji zrezki
  • 4 rezine kuhanega pršuta
  • 4 rezine sira (v velikosti rezine pršuta)
  • 200 ml sladke smetane
  • 200 ml smetane za kuhanje (goste)
  • sol
  • poper
  • 7 vejic svežega drobnjaka
  • kavna žlička karija v prahu (curry)
  • ščep posušenih čilijevih kosmičev (ni obvezno)
  • 3 žlice olja
  • 8 lesenih zobotrebcev

Puranje rolice v smetanovi omaki – postopek:

Puranje zrezke s kuhinjskim kladivom potolčemo čimbolj tanko.

Potolčene zrezke solimo in popramo.

Na začinjene zrezke položimo rezino kuhanega pršuta in rezino sira. Po želji lahko kuhan pršut nadomestimo s šunko.

Obložene zrezke zavijemo kot rulado.

Oba konca zavitih puranjih rolic zapremo s pomočjo lesenih zobotrebcev.

V ponvi segrejemo maščobo in puranje rolice popečemo z obeh strani – vsako stran cca. 5 minut.

Popečene puranje rolice poberemo iz ponve in jih odložimo na krožnik.

V ponev, v kateri smo popekli zrezki dodamo, sladko smetano in smetano za kuhanje ter kari (curry) v prahu in čili kosmiče (čili ni obvezen). Prav tako dodamo drobnjak, ki smo ga drobno nasekljali.

Ko je omaka zavrela in se rahlo pokuhala, dodamo popeče puranje rolice in kuhamo še cca. 20 minut. Po potrebi še dosolimo.

Puranje rolice postrežemo s prilogo zelene solate, riža ali praženega krompirja ali pire krompirja. Še bolje se k omaki omaki podajo  njoki.

Naj vam tekne!

Ocena:
Skupaj: 7 Povprečno: 4.9]

Dodaj odgovor